(VIDEO) Dvogodišnjak SPASIO život svojoj mami “Nisam verovala da je ovo moguće, on je moj mali HEROJ”

Zanimljivosti

(VIDEO) Dvogodišnjak SPASIO život svojoj mami “Nisam verovala da je ovo moguće, on je moj mali HEROJ”

Nakon što je dvadesetsedmogodišnja Dejna Henri iznenada ostala bez svesti, lako je mogla završiti tragično. Međutim, njen sin Rajli potrudio se da mama ostane kraj njega još mnogo godina.

Dejni je, dok je bila sama sa svojim dvogodišnjim sinom u svom porodičnom domu u Lesterširu, pozlilo nakon višečasovnih bolova u predelu stomaka, posle čega je pala u nesvest. Umesto da zaplače i uplaši se, što bi se dogodilo većini njegovih vršnjaka, maleni Rajli Vord je dotrčao do telefona, pozvao hitnu pomoć i obavestio službu šta se dogodilo, nakon čega joj je ukazana pomoć i spasen život.

On je okrenuo broj 999 i ponavljao reč „halo“, nakon čega je objasnio da je njegova mama pala na pod. Služba hitne pomoći je uspela da dođe do adrese s koje je poziv stigao jer Rajli nije znao ime svoje ulice i Dejna je vrlo brzo zbrinuta. Kasniji nalazi pokazali su da je njeno stanje tog dana bilo izazvano krvnim ugruškom i krvarenjem u predelu jajnika.

– Tako se ponosim Rajlijem! On je mamin mali heroj -, rekla je Dejna, koja se sada oseća mnogo bolje. – Moji prijatelji koji imaju tako malu decu su oduševljeni i uče svoju decu da postupe na takav način ukoliko se ikada ukaže potreba. –

Ponosna mama malog junaka otkrila je kako su događaji koji su se odvili tog dana izgledali u njenim očima.

– Sve čega se sećam jeste da je prostorija bila sve manja i manja, a potom sam otvorila oči i čula policiju kako mi kuca na vrata. Rajli je sedeo na svojoj kutiji za igračke i gledao plava rotaciona svetla kroz prozor. Uspela sam da ustanem i prođem kroz vrata, a zatim sam se ponovo onesvestila. –

Dejnin suprug Rob Vord objasnio je da su on i Dejna pokazali Rajliju i njegovoj petogodišnjoj sestri Kejtlin kako da postupe ukoliko mama i tata nekada ne budu mogli da se probude. Ipak, Dejna ističe da nije verovala da bi Rajli, uz to što je upamtio broj hitne pomoći, uspeo da reaguje blagovremeno i staloženo. (objektiv.rs)