Vesna Đogani priznala da je bila žrtva nasilja!

Showbizz

Vesna Đogani priznala da je bila žrtva nasilja!

Vesna Đogani neko je ko važi za veoma popularnu osobu na estradi, ali i na društvenim mrežama. Ona je otkrila da je i sama bila žrtva sajber nasilja.

– Svaka nova generacija će imati neku ljubav, teme u našim pesmama su teme koje se tiču svakog od nas. To su neprolazne, kaže za televiziju Kurir Vesna Đogani i dodaje:

– Spontano sam počela da se pojavljujem na društvenim mrežama. Ogroman je strah svih nas roditelja. Mlađe generacije uopšte nisu svesne posledica, oni ulaze spontano i tiho u sajber svet. Tu smo svi jako odgovorni – roditelji, dražava, institucije, društvo. Kao neko od 40 godina svakodnevno doživljavam sajber nasilje. Verovali ili ne. To izgleda tako što je potuno normalna stvar da ste nezadovoljni i da uzmete da na telefonu napišete ružan komentar nekome. Niko nije zaštićen. Ja ne mogu da zamislim da neko od 30, 40 godina napiše uvredljiv komentar. I to ne konstruktivan, nego ružan, uvredljiv, da me ponizi…

Iza osmeha i popularnosti može se kriti teška borba, koju vodi adolescent ili neko u ranim dvadesetim, nedovoljno spreman da se izbori sa „sajber bulingom“. Internet i društvene mreže, mesto su okupljanja ljudi svih starosnih generacija, ali svakako da se njima bave najviše mladi ljudi, koji svoju „internet karijeru“ započinju kao tinejdžeri i to upravo u sajber svetu.

– Kao društvo se uopšte nismo promenili od onog vremena gladijatora i lajk/dislajk. Sve više omladine vapi za zagrljajem, za prihvatanjem da se ukope. Njima su ružne reči kao dobar dan. Mi smo postali imuno na to – iskrena je Đoganijeva.

– Počinjem karijeru ispočetka. Refrešujem stare pesme. Šalju mi poruke “jao nisam znala da je ovo vaša pesma”, rekla je Vesna, i dodala da je grupa Đogani uradila nove spotove za pesne “Ne veruj” i “Crne oči”, kao i da su u planu i novi spotovi.

Podsetimo, grupa “Đogani Fantastiko”, kako se zvala na samom početku karijere, osnovana je 1992. godine i bila je jedna od najpopularnijih dens sastava 90-ih godina, a činili su je bračni par Slađa Delibašić i Đole Đogani.

Posle Đoletovog i Slađinog razvoda 2001. godine, usledila je smena pevačica, pa je na njeno mesto došla Vesna Trivić, koja je postala i druga supruga Đoleta Đoganija. atraktiva.net