3 biljke koje čiste vazduh u spavaćoj sobi!

Zanimljivosti

3 biljke koje čiste vazduh u spavaćoj sobi!

Ustanovljeno je da su neke biljke efikasnije u poboljšanju ukupnog kvaliteta vazduha i oslobađanju od toksina od drugih. Pored prečišćavanja vazduha i dodavanja kiseonika u spavaću sobu, postoje i drugi razlozi zbog kojih bi trebalo da imamo biljke u svojoj sobi.

Aloe vera:

Dok mnoge biljke apsorbuju kiseonik i proizvode ugljen-dioksid noću, neke od njih upijaju ugljen-dioksid tokom noći. Savršen primjer takve biljke je aloe vera. Ova sočna i sporo rastuća biljka je odlična u oslobađanju dobrih količina kiseonika noću kako bi vam pomogla da bolje spavate.

Efikasan je u uklanjanju dvije glavne hemikalije iz atmosfere – benzena i formaldehida. Ne zahtijevaju često zaljevanje, pazite samo da se zemlja ne osuši potpuno.

Lavanda:

Ako volite prirodne ljekove, velike su šanse da već́ imate lavandu. Lavanda se koristila još u davnoj prošlosti zbog njenih opuštajućih i umirujućih prednosti. Tako da je jedna od najboljih biljaka za poboljšanje sna.

Jasmin:

Zbog ljepog mirisa ovaj cvjet prisutan je u mnogim domovima. Pored ljepog izgleda ima i brojne benefite. Pošto postoji korelacija između nivoa kiseonika i stresa, pametnije imati biljku kao što je jasmin koja pomaže u povećanju nivoa kiseonika u spavaćoj sobi.

Njegova prijatna aroma, prema studijama, smanjuje depresiju i anksioznost. Visok nivo toksina u spavaćoj sobi može povećati nivo anksioznosti i stresa, prenosi Magazin Novosti. prneose “Nezavisne“. haber.ba