Žena rodila dva para blizanaca u 13 mjeseci: Priča ove obitelji je dokaz Boga na djelu!

Zanimljivosti

Rijetko koja žena rodi dva para blizanaca, ali priča Frankieja i Britney Alba još je neobičnija i ilustrira da Bog može orkestrirati sve!

Albasovi su nevjerojatna mlada obitelj koja živi u Tuscaloosi, Alabama. 27-godišnja Britney je učiteljica u 4. razredu, a 25-godišnji Frankie je vatrogasac.

Njih su se dvoje prvi put upoznali dok su bili u crkvenom kampu i još u srednjoj školi. Sada su roditelji četiri prekrasna mala blagoslova. Luka i Levi imaju 18 mjeseci, a njihove sestrice Lydia i Lynlee 4 mjeseca. To je puno mališana u jednoj kući!

A prilično je nevjerojatno (i rijetko) pronaći ženu koja rađa ne samo jednog, već dva para blizanaca zaredom!

Izgledi za rađanje dva para blizanaca
Samo oko 3% beba rođenih u Sjedinjenim Državama je višestruko rođeno, a blizanci čine približno 97% tog broja. Britneyne su trudnoće bile još rjeđe.

Britney i Frankie već su doživjeli jednu rizičnu trudnoću kada su im rođeni dječaci, također blizanci. No Luka i Levi imali su samo šest mjeseci kada je par saznao da je Britney ponovno trudna.

Žena je rodila dva para blizanaca zaredom
Nevjerojatno, par nije pokušavao zatrudnjeti, a ni jedno ni drugo nema povijest blizanaca u svojoj obitelji! Frankie se našalio tijekom njihovog ultrazvuka da bi možda tehničar trebao provjeriti da nema dva otkucaja srca.

Nakon ponovne provjere, tehničar je potvrdio da apsolutno i nevjerojatno postoje! “Definitivno sam bila u šoku”, prisjetila se Frankie. “Ali bio sam uzbuđena u isto vrijeme. Oni su definitivno blagoslov.”

Dok ovakvi blizanci čine 0,3 posto svih trudnoća, drugi niz blizanaca Britney i Frankie bio je još statistički značajniji – 1 na svakih 10 000 trudnoća!

Britney je primljena u Centar za žene i dojenčad Sveučilišta Alabama u Birminghamu s 25 tjedana kako bi liječnici mogli pratiti Britney i njezine djevojčice 24 sata dnevno. Nakon više od 50 dana u bolnici, Lydia i Lynlee rođene su 25. listopada 2022.!

Njih su dvije provee šest tjedana na odjelu neonatalne intenzivne njege prije nego što su otišle kući 7. prosinca 2022. I tada je prekrasno ludilo stvarno počelo!

Uz pomoć prijatelja i obitelji, njih dvoje su uspjeli držati korak s brdima rublja, košarama boca i svoje četvero dragocjene djece!

Blagoslovljen (ali zaposlen!) život
Njihove mame paze na blizance dok Britney i Frankie rade, a svaka baka uzima po jedan set. Britney se vratila na posao, ali zahvaljujući velikodušnosti svojih suradnika uspjela je dobiti duži porodiljni dopust od očekivanog. Njezini kolege donirali su vlastita bolovanja kako bi ona mogla imati dodatna kod kuće prije povratka na posao. Frankiejevi kolege vatrogasci učinili su isto!

Britney kaže da starija braća djevojčica također rade svoj dio posla. Dok ne mijenjaju pelene i ne oblače ih, divni su. “Dečki su sjajni s djevojčicama. Njihov glavni fokus je samo igra i zabava, ali kada vide djevojčice, a one su u njihovoj blizini, jako su slatke”, rekla je Britney. “Imaju nježne ruke, slatke ruke. I jako su dobri u društvu svojih sestara.”

novizivot.net