PRAVILO 17 I 68 TERA NEGATIVNE MISLI I PRIVLAČI POZITIVNE DOGAĐAJE: Ovako će vam krenuti nabolje u životu!

Zanimljivosti

PRAVILO 17 I 68 TERA NEGATIVNE MISLI I PRIVLAČI POZITIVNE DOGAĐAJE: Ovako će vam krenuti nabolje u životu!
Pravilo 17 i 68 sekundi privlači pozitivne događaje u život – evo kako ga lako primeniti!

Prema Zakonu privlačenja, ono na što smo fokusirani, odnosno ono na što mislimo, privlačimo u svoj život. To mogu biti pozitivne ili negativne misli, a na nama je da ih primetimo i uspostavimo kontrolu nad njima.

Da li vam se nekad dogodilo da ujutro sve krene nizbrdo, kao da se na prvi negativni događaj lepi i drugi i treći, a vi celo vreme mislite kako vam danas, eto, baš ništa ne ide od ruke? Ujutru ne možete pronaći haljinu koju ste željeli obući, prolijete kafu, krećete na posao, kasnite i onda još ne možete pronaći parkirno mesto, dolazite na posao, a tamo vas očekuje besan šef…

Pravilo od 17 sekundi objašnjava zašto nam se takav niz događa. Nakon 17 sekundi na našu prvu misao o nekoj situaciji, događaju ili temi lepi se druga misao, pa nakon sledećih 17 sekundi treća i tako dobijamo niz bilo pozitivnih bilo negativnih misli.

Misao kraća od 17 sekundi nema snagu, ali kada se stalno vraćamo na istu misao, održavajući je barem 68 sekundi, ona postaje dominantna i potom doživljavamo poklapanja sa njom jer dominantna misao privlači upravo takve događaje u život.P

Dakle, uhvatite li sami sebe u negativnom razmišljanju, shvatite da je moguće da će se takve misli i realizovati i pokušajte ih zaustaviti. Za početak duboko udahnite i u sebi brojite od 17 prema 0. Nakon što ste se negativne misli rešili, zamenite je pozitivnom, npr. ‘Sve je dobro i biće dobro’ ili bilo kojom drugom koja u vama izaziva mir. Negativan sled događaja će se zaustaviti.

Dobro je što isto vredi za pozitivne misli. Razmišljate li o nečemu što želite, u 68 sekundi formira se neuronska veza i stvara se čvrsta misao. Ta misao proizvodi emocije koje utiču na dolazak onoga što želimo u naš život.

Tako uz malo vežbe praćenja svojih misli i emocija, možemo postati pravi kreatori lepše stvarnosti.stil