Roker Milić: ‘Kći mi je govorila da se neće drogirati, a u stanu onda imala narkomansko leglo

Region

Roker Milić: ‘Kći mi je govorila da se neće drogirati, a u stanu onda imala narkomansko leglo

‘Bili smo kod kuće, telefon je zazvonio i novinarka me pitala je li to istina, nisam znao. Kažu, čitam u novinama da su našli Maju mrtvu. Kada vam je dijete ovisno o opijatima, očekujete čuti ono najgore’, rekao je

Bubnjar ‘Bijelog dugmeta’, ‘Indexa’ koji je producirao hitove Hanki Paldum, gitarist, aranžer i glazbenik Milić Vukašinović (71), u emisiji ‘Premijera – Vikend specijal’ progovorio je o jednom od najtežih perioda u svom životu. Naime, roker je izgubio kći jedinicu Maju koja je godinama bila ovisna o opijatima.

Priznao je da mu se radost ugasila onoga trenutka kada je izgubio dijete.

– To je žensko dijete, zaljubila se, imala dečka. Družila se s njim, išla tamo, svirali su. Vidim nekad da je pila, osjetim. Malo popije. Najveći problem što je taj dečko bio na igli. Oni namjerno još nekog uvale da bude na igli. Sjećam se da me je molila da joj iznajmim stan. Rekla je da se neće drogirati više. Ja joj iznajmim stan, a tamo je bilo narkomansko leglo – otvoreno je rekao Milić koji je dodao da mu je to bila najveća greška. On se nadao da će se ona prestati drogirati.

Rekao je on i kako je često znala biti depresivna.

– Tada bi mi rekla ja ne mogu imati normalnog dečka, samo narkomana. Sama se skidala sa heroina. U jednom trenutku je htjela prestati. Počela je halucinirati – govori glazbenik.

Na pitanje je li joj pokušavao pomoći i je li ju odveo na liječenje, on je odgovorio:

– Par puta je bila u bolnici. I sa tim prvim dečkom, i sa mužem. Oni odustanu poslije sedam dana, i onda i ona sa njima. Rekao sam Veri da ne pravimo djecu, jer će biti na mene. Sigurno će imati moju genetiku – kaže Milić.

Glazbenik se prisjetio i trenutka kada je saznao za smrt jedinice Maje.

– Bili smo kod kuće, telefon je zazvonio i novinarka me pitala je li to istina, nisam znao. Kažu, čitam u novinama da su našli Maju mrtvu. Kada vam je dijete ovisno o opijatima, očekujete čuti ono najgore o dragoj osobi. Maja je bila jako inteligentna, znala je što i kako da priča sa mnom. Nikad ne bi rekao da je to narkoman. Dan prije nego što se to desilo bili smo u Sarajevu dogovarali se da idemo na more – rekao je.

Roker je otkrio i što je danas sa njegovim unucima koji su ostali bez majke.

– Moji unuci imaju oca, on ih želi vrati sebi, ali ne može se skinuti u potpunosti s igle. Nalaze se u jednom naselju za djecu. Socijalna služba je Maji oduzela djecu davno, kad su imali četiri, pet godina. Kad dođem u Sarajevo i vidim tamo, ono je katastrofa. Slao sam Maji prije novac za njih, a onda vidim oni grizu neki keks star tamo od 10 dana. Ne mogu ih uzeti, nisam ih vidio otkako je pandemija. Čujem se sa njima, oni imaju telefone. Čujem se sa njihovom odgajateljicom. Znaju što im se desilo sa majkom. Tamo imaju lijepe uvjete za odrastanje, nadam se da neće krenuti putem narkomanije – zaključio je.

24sata