POTOP U NOVOM VINODOLSKOM, NA KRKU: OVO JE NAJGORA POPLAVA U 50 GODINA

Region

Obilne kiše tijekom noći i jutra uzrokovale su velike poplave u Novom Vinodolskom, a vatrogasci su na terenu i pomažu poplavljenima. Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je područje Novog Vinodolskog i okolice, ali i Crikvenice te sjevernog dijela Krka.

Najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog, oko trgovačkih centara Plodine i Tommy, gdje se izlila bujica iz korita. Poplavljene su ceste, na nekima je onemogućeno prometovanje, a na drugima je znatno otežano.

Dojave o problemima zbog kiše stižu i iz drugih dijelova zemlje.

Vodopad se počeo slijevati s brda iznad Bribira prema dolini

Haris Petrinović, zapovjednik DVD-a Bribir govori da je situacija poprilično haotična.

Intervencije su odrađene na 15-ak adresa, a uglavnom se radi o privatnim kućama u koje je ušla voda. Šteta je velika, dojave još pristižu, a poplavljena je i trgovina Gavranović u Bribiru. Zabilježena su i četiri manja odrona na ceste, što lokalne, što županijske ili državne. Oko 12 dobrovoljaca DVD-a Bribir je na terenu, raspolažu s pet pumpi koje su nam ustupile Hrvatske vode, kao i vreće za sprečavanje bujica, kojih još uvijek ima na terenu.

Situacija je nešto bolja nego u Novome, ali nemamo konačnu analizu počinjenih šteta jer dojave još pristižu. Na cestama ima oko 20 do 30 centimetara vode. Ono što je nesvakidašnje, svakako je vodopad koji se počeo slijevati s brda iznad Bribira prema dolini. Grozno nešto! – kaže Petrinović.

hayat.ba