JEDAN VAŽAN ZNAK POKAZUJE: Vaš muž je prestao da vas voli!

Zanimljivosti

JEDAN VAŽAN ZNAK POKAZUJE: Vaš muž je prestao da vas voli!

Ponekad ljubav ode pre nego što postanemo spremni da to priznamo.

Ispričaću vam jednu staru priču o ljubavi:

“Mladić je strastveno voleo ženu stariju od sebe. Živeo je i disao za nju. Iako je, naravno, bilo mnogo dobronamernika koji su ga uveravali da je žena starija i da će u jednom momentu biti i neprivlačna. Mogao je da nađe bolju, mlađu, lepšu!

Ali mladić je odgovorio da nema lepše od njegove voljene. Niko se ne može porediti sa njenom lepotom i privlačnošću.

Dečakov otac, trgovac, bio je umoran od ove priče. I odlučio je da pošalje sina na dug službeni put; bilo je to pre više stotina godina. Putovanja su tada bila duga. Mladić je proveo godinu dana u stranim zemljama, doživeo i video mnogo toga. A onda se vratio u svoj grad i video svoju voljenu na ulici. Prišla je, nasmešila se i pružila mu ruke…

Mladić je zbunjeno pogledao svoju voljenu, a zatim sa strahom i saosećanjem upitao: “Šta ti se desilo dok sam bio na putu? Da li si bila ozbiljno bolesna? Da li te je pogodio udarac sudbine? Tvoje lice je prekriveno borama. I vrat takođe. Imaš sede u kosi. Šta se dogodilo? Zašto su ti noge takve, počela si da šepaš? Šta ti se strašno dogodilo dok sam bio odsutan?”

Žena je tužno odgovorila: „Uvek sam šepala. Ranije je bilo bora i sede kose; možda manje, ali bilo ih je. Samo nisi video, jer si me gledao očima ljubavi. A sada si prestao da me voliš!”

Rekla je gorku istinu. Sam mladić još nije shvatio da se odljubio od nje. Ali video je sve mane i nedostatke, jer više nije mogao da vidi očima ljubavi.”

Ovako nestaje ljubav. I nedostaci postaju vidljivi; bore, oblik nosa, bubuljica na nosu, višak kilograma ili prekomerna mršavost. Generalno, svi nedostaci postaju očigledni i dosadni. Čovek pogrešno govori, pogrešno se oblači, pogrešno se ponaša… Zašto se toliko promenio? Šta mu se desilo? Neka bude kao pre!

 muža izazvalo burne reakcije!
To nije bilo nešto što se dogodilo toj osobi. To se desilo nekome ko je prestao da voli. Odljubila si se i videla očigledno.

Možda to nije bila prava ljubav.

Ali ovo je sasvim izvesno: onaj ko vidi naše nedostatke i nervira se zbog njih, ne voli nas. Ne sviđate mu se, ali ponekad to ne želi da prizna. I krivi svoju ženu, dete, muža,za to što ga namerno nerviraju svojim nedostacima. Ili što su se promenili.

Iako se nešto drugo promenilo. Ljubav je nestala.stil