Moja majka ima 58 godina, a izgleda kao da ima 40; Tajna njene mladosti je u čudesnoj maski”

Zdravlje

“Moja majka ima 58 godina, a izgleda kao da ima 40; Tajna njene mladosti je u čudesnoj maski”

Moja majka ima 58 godina, a izgleda kao da ima 40. Tajna njene mladosti je u čudesnoj maski, čiji se recept prenosi u našoj porodici s generacije na generaciju. Njegovi sastojci su toliko jednostavni da ih gotovo svaka domaćica može pronaći, dok primjena traje vrlo malo vremena, a rezultat je zadivljujući!

ANTI-AGING MASKA ZA LICE

Kada je koža u dobrom stanju, izgleda blistavo i privlačno. A da biste je održali takvu, potrebno je povremeno nanositi određene maske na lice. Ovaj kozmetički proizvod je lako napraviti kod kuće, a svi sastojci su vrlo zdravi i prirodni. Samo slijedite ova uputstva i ne budite lijeni!

SASTOJCI:

-1 limun
-5 kašika ovsene kaše

PRIPREMA – Iscijedite limun i sipajte sok u čistu posudu. Zatim pomiješajte sok sa ovsenom kašom dok ne dobijete glatku, sjedinjenu masu.

NANOŠENJE:

Nanesite dobijenu masu na lice četkom za šminku. Da biste podmladili i hidratizirali lice, nanesite masku na očišćeno lice prije odlaska u krevet na 20 minuta, izbjegavajući područje oko usana i očiju. Preporučljivo je nanositi masku dva puta sedmično.

Ako se odlučite za nanošenje maske tokom dana, pazite da kasnije vaša koža ne bude izložena suncu. Da biste to učinili, možete koristiti kremu za sunčanje ili osnovu sa dobrim nivoom faktora SPF.

Takođe želim da podijelim još jedan odličan recept za masku za lice na bazi ovsene kaše, jer su tako korisne! Zobena kaša je sjajna za umirujuće i hranjive iritacije kože.

OVSENA KAŠA, MED I MLIJEČNA MASKA ZA LICE

SASTOJCI:

-5 kašika ovsene kaša
-1 kašika meda
-1 kašika mlijeka
-1 kašika kuhane vode

PRIPREMA – U ovsenu kašu ulijte mlijeko i toplu vodu i pričekajte da ovsena kaša omekša. Zatim dodajte med i sve dobro izmiješajte da masa postane homogena.

NANOŠENJE:

Nanesite masku na očišćenu kožu kozmetičkim četkom ili sunđerom, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite je na licu oko 10 minuta, a zatim je isperite toplom vodom. Ako imate problema sa tenom i trebate da navlažite kožu, onda je ovaj recept za vas. Ova maska od zobene kaše umiruje, vlaži i osvježava kožu.

Pored stvaranja efekta protiv starenja, ove maske mogu pomoći u uklanjanju neželjenih mrlja na licu. Vidjet ćete kako se vaša koža bukvalno transformiše.

Kao što je veličanstveni Coco Chanel govorio: „U 20 imate lice koje vam je priroda dala; sa 30 godina imate lice koje je za vas oblikovalo život; a sa 50 godina imate lice koje zaslužujete. ” Volite sebe, drage žene, i nemojte biti lijene da se bar 20 minuta dnevno posvetite brizi o svojoj ljepoti, prenosi “Dnevni“.

Podijelite sa svojim drugaricama ove divne recepte za maske za lice koji vašu kožu čine savršenom! haber.ba