Gradonačelnik Zenice / Potvrđeno: Fuad Kasumović će prenoćiti u prostorijama SIPA-e

Region

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je danas uhapšen u Sarajevu, prenoćit će u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdila je njegova advokatica Jasenka Rešidović za portal Radiosarajevo.ba.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su po nalogu Tužilaštva uhapsili nekoliko osoba i izvršili pretrese na 11 lokacija na području Zenice.

Na meti SIPA-e je i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, koji se dovodi u vezu sa sumnjivim poslovanjem Zenicatransa.

Nakon navoda Tužilaštva ZDK da je Kasumović u bjekstvum on se oglasio putem svog Facebook profila:

“Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla.

Podsjećam, ovo je sve izvedeno politički koordinirano od strane SDA, njenih novinara i medija, dijelova tužilaštva. Ja sam Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek koji se suprotstavio nasilju nad građanima i državom Bosnom i Hercegovinom koja nije i neće biti privatna država, nego mjesto pod suncem za sve njene građane i narode.
Izražavam negodovanje zbog pokušaja maltretiranja moje porodice, mojih saradnika i svih dobronamjernih građana Zenice.

Sretno do pobjede”, napisao je Kasumović.

Advokatica Rešidović kazala je za portal Radiosarajevo.ba “da se ne radi o pritvoru već je ovo procedura koja je određena za većinu onih koji su ovog jutra uhapšeni u istom predmetu”.

“Nakon 24 sata trebali bi biti predati Tužilaštvu, pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati”, rekla je Rašidović radiosarajevo.ba