(VIDEO) TARZAN IZ STVARNOG ŽIVOTA: Nakon 40 godina vratio se u civilizaciju, njegova reakcija je NEVJEROVATNA…

Uncategorized

(VIDEO) TARZAN IZ STVARNOG ŽIVOTA: Nakon 40 godina vratio se u civilizaciju, njegova reakcija je NEVJEROVATNA…

Prijatelj čoveka nazvanog “Tarzan iz stvarnog života”, nakon što je 40 godina preživeo u džungli, pričao je o trenutku kada je prvi put kročio u civilizaciju. Ho Van Lang i njegov otac su preživeli sami četiri decenije u vijetnamskoj divljini pre nego što je doneta odluka da idu kući 2013.

Odlučili su se za život u džungli nakon što su pobegli od zverstava u Vijetnamskom ratu kada je Lang bio još beba. Američka bomba pala je na njihovu kuću i ubila njegovu majku i dvoje braće i sestara.

Dvojac je započeo novi život i živeo potpuno van zemlje – jeo je med, voće i šumska bića, gradio skloništa i sam se brinuo o sebi. Ali prošlog meseca, osam godina nakon što ih je vratio u civilizaciju Langov stariji brat, Tarzan je umro od raka jetre u 52. godini nakon što je naišao na “fatalne posledice” savremenog života.

Njegov prijatelj Alvaro Cerez podelio je neviđene snimke sa tajnog putovanja u prirodu gde je Ho snimljen kako reaguje na let avionom, plovidbu na moru i prvi put vidi veliki grad.

Par se upoznao kroz Alvarovo delo sa “Docastavai-om”, organizacijom koja pomaže ljudima da pobegnu na pusta ostrva, a istraživač je odlučio da pomogne Langu da se vrati u divljinu koju je voleo.

– Lang je tugovao nakon smrti svog oca 2018. godine i odlučio sam da je pravo vreme da mu pomognem da se vrati nakratko u prirodu. Tokom dugog putovanja do pustog ostrva, Lang je prvi put otkrio mnoge nove stvari, poput viđenja velikog grada iz daljine dok smo noćili u hotelu u blizini aerodroma.Postarali smo se da po svaku cenu izbegnemo hodanje po prometnim ulicama dok smo u gradu, tako da nije bio preplašen. Ali njegove reakcije na stvari bile su neverovatne za gledati. Bio je oduševljen vožnjom avionom i sve vreme je sa strahopoštovanjem gledao s neba. Njegova jedina ideja o avionima bile su stvari koje su mu prelazile iznad glave. U džungli je njegov tata objasnio da to nisu ptice, već šuplji predmeti sa ljudima unutra.Ali još uvek nije mogao da razume kako se tako masivan objekat mogao kretati dok je okačen u vazduhu, rekao je Alvaro.

Alvaro i Lang su se upoznali dve godine kasnije kada je istraživač prišao Langu da vidi da li bi bio spreman da podeli neke od svojih neverovatnih veština preživljavanja povratkom u džunglu u kojoj je Lang odrastao.

Par se brzo sprijateljio i Alvaro je obećao da će na kraju pokazati Langu ‘svoj svet’ tajnih i neotkrivenih pustinjskih ostrva.

– Snimio sam mnoge posebne trenutke koje sam podelio sa Langom, ali ovaj snimak nikada ranije nije viđen. Vreme koje smo proveli zajedno bilo je nezaboravno. Za okean je u pričama čuo samo od oca, pa je bilo neverovatno gledati ga kako ga prvi put otkriva. Sećam se da se jedne noći probudio žedan i da nije mogao otvoriti kokos odlučio je da ode na obalu na piće. Ali bio sam užasnut kada sam otkrio koliko je morska voda slana. Bilo je to kao da vidimo život koji danas živimo očima nekoga iz daleke prošlosti, rekao je Alvaro. atraktiva.net