Jelena Rozga progovorila o svojoj dijagnozi: Mislila sam da je u pitanju stres…

Showbizz

Pjevačica Jelena Rozga otkrila je kako se danas nosi sa svojim zdravstvenim problemima.

Naime, ona je već ranije priznala kako ima problema sa srcem i štitnjačom.

“Redovno pijem terapiju, pazim na prehranu i slušam savjete doktora. Naučila sam živjeti i nositi se s tim”, kazala je za Story Rozga.

Imala je težak period prije tri godine, a kaže kako je nekoliko dana prije no što je potražila pomoć liječnika osjećala da nešto nije u redu.

“Danima prije osjećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je u pitanju stres i premor jer je bio januar, a prethodna godina bila mi je iznimno naporna. Taj dan kad mi je dijagnosticirana tahikardija srce mi se toliko uzlupalo da sam se prepala kako ću se samo srušiti”, kazala je Jelena za Gloriju.hr.

Naglasila je kako, uz problem sa srcem, ima i probleme sa štitnjačom, koje je otkrila 2006. godine.

“Budila sam se umorna, stalno sam osjećala umor i gubila sam na težini. Otišla sam liječniku i dobila dijagnozu. Ubrzo sam počela piti lijekove, nekad je teško tako živjeti, nekad lakše”, priznala je. Na terapiji beta blokatorima zbog srca već je tri godine, a zbog posla često je izložena stresu i fizičkom naporu.

Najvažnije je da se što manje uzrujavam i to ne samo zbog srca, nego i zbog štitnjače. Nakon te epizode u januaru 2018. nisam imala većih problema. Do sada sam sve koncerte u protekle tri godine odradila bez problema. Zahvaljujući terapiji i disciplini fizički se osjećam odlično. I dalje gotovo dva sata mogu pjevati i plesati sa svojom publikom”, zaključila je Rozga.radiosarajevo.ba