AUTOBUS SMRTI IŠAO PREKO 100 NA SAT, OVO JE UZROK NESREĆE? Oglasio se bugarski zvaničnik, ipak NEMA tragova kočenja!

Svijet

To znači da vozač nije adekvatno reagovao, saopštio je bugarski zvaničnik

Nesreća koja se ranoj jutros dogodila na autoputu Sofija–Blagojevgrad u Bugarskoj je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika, koji je među prvima stigao na mesto nesreće.

Vasko Pirgov, sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika, rekao je da je autobus išao preko 100 kilometara na čas i da ne postoji ni milimetar traga kočenja.

“To znači da vozač nije adekvatno reagovao”, saopštio je bugarski zvaničnik, prenosi Telma.

Kako je dalje naglasio, autobus se nije prevrnuo, a vozač je pokušao da skrene levo, dodajući da ima snimaka “koji nisu prijatni za gledanje”.

“Prizor je užasan. Prednji deo autobusa je izgoreo, ljudi u bolnici ‘Pirogov’ su bili u zadnjem delu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle”, pojasnio je bugarski zvaničnik Vasko Pirgov.

Kako navodi, oko sat i po pre udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu “Struma”, gde su putnici otišli do toaleta i napravili pauzu oko pola sata.

Prema onome što Pirgov smatra, isključena je mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mesta udesa.

“Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Ne postoji mogućnost da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cevi za naftu”, rekao je sekreatar za bezbednost i dodao da je požar izbio u prednjem delu autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja.

Kako je još saopštio, u 03:04 dobio je informaciju o nesreći, a u 03:30 je stigao na mesto udesa, gde su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

Da podsetimo, u jezivoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, do koje je došlo kada je autobus udario u zaštitnu ogradu, a potpm se zapalio, poginulo je 46 putnika. Njih sedam je povređeno i zbrinuti su u bolnici.Kurir.rs/Mondo