Maloljetnik zapalio igralište u Vinkovcima, cijelo je uništeno

Region

Igralište je potpuno izgorjelo. Protiv maloljetnika je podnesena kaznena prijava, a nastala šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna

Zbog požara u kojem je izgorjelo igralište u Vinkovcima, policija je provela kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom. Kako navode iz PU vukovarsko-srijemska, 19. studenog oko 21.30 sati, izazvao je požar na dječjem igralištu.

Očevidom je utvrđeno kako je osumnjičeni otvorenim plamenom zapalio komad tkanine koju je stavio u PVC cijev na dječjem toboganu, nakon čega se vatra proširila na tobogan i druge sprave za igranje.

Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci.

Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta počinjena Gradu Vinkovci iznosi više desetaka tisuća kuna.

Protiv maloljetnika policija je podnijela kaznenu prijavu.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na Facebook profilu oglasio se o požaru.

“Želim vjerovati kako se ovo dogodilo slučajno, kako u našem gradu ne žive pojedinci koji bi djeci namjerno uništili mjesto za igru”, napisao je Bosančić u objavi na Facebooku, ali i dodao kako to nije prvi put da se uništavaju dječja igrališta te gradska i privatna imovina.

“Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt ‘Vinkovci pametan grad – siguran grad’, a koji bi trebao spriječiti upravo takve i slične aktivnosti”, izvijestio je.

Na taj način, rekao je, poboljšat će se sigurnost u zajednici kroz uspostavu sustava za video- nadzor javnih površina: trgova, parkova, dječjih igrališta, prometnih križanja i drugo.24sata