TRI NAMIRNICE KOJE BI TREBALO JESTI SVAKI DAN

Zdravlje

TRI NAMIRNICE KOJE BI TREBALO JESTI SVAKI DAN…

Ako pitate nutricioniste, ove tri namirnice trebalo bi da uvedete u svoju svakodnevnu ishranu, kako biste bili što zdraviji, a one će vam pomoći i u održavanju linije.

1. Zobena kaša

Bilo da je pravite s mlijekom ili vodom, ona je jeftina, a uz to je prilagodljiva baš svakom godišnjem dobu. Tako u nju možete staviti bilo koje voće, orašaste plodove, tekući jogurt, med, grčki jogurt, chia, lanene ili sjemenke bundeve, maslac od kikirikija, komade tamne čokolade, bobičasto voće itd.

Ovaj doručak prepun je zdravih masti i proteina, zbog čega će biti puni energije, ali i siti do ručka. Mala tajna nutricionista podrazumijeva i jaja, koje neki nutricionisti ubacuju za dodatni podsticaj proteina.

2. Tvrdo kuhana (domaća!) jaja

Oni su izvor niskokalorijskih visokokvalitetnih proteina, koji će vam takođe pružiti osjećaj sitosti. Njih možete kombinovati u sklopu uravnoteženog doručka, ali i kao zdrave grickalice tokom radnog dana, kako ne biste posegnuli za nečim nezdravim.

3. Kefir

Kefir je prepun je probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranjivih sastojaka, a neki ga zovu i “magično mlijeko”. On tako čisti naše tijelo i probavni trakt, eliminiše loše bakterije, štiti od gljivičnih i virusnih infekcija te poboljšava imunološki sistem, a dokazano poboljšava zdravlje kože i kose, što je svakako dodatna prednost. prenosi “Hayat“. haber.ba