Beba rođena s pola kilograma došla je kući nakon 100 dana borbe u bolnici

Zdravlje

Novorođeni Finn James Hill, iz Floride, je dobio samo 50% mogućnosti za preživljavanjem kada je rođen u 24.-om tjednu trudnoće. No, nakon mnogo izazova, sada se divno razvija te je napokon kod kuće sa svojim roditeljima

Od rođenja je Finn dobio nadimak „borac Finn“ zbog svoje hrabrosti i snage u preživljavanju.

Beba je rođena hitnim cerskim rezom u 24. tjednu trudnoće, težila je samo pola kilograma
Finn je rođen hitnim carskim rezom 21.3. Njegov originalni datum rođenja trebao je biti 6. rujan. No, čak i prije njegovog preranog rođenja, njegovi roditelji Jessica i Chris Hill imali su mnogo boli prilikom pokušaja stvaranja svoje obitelji, piše Unilad.

Nakon borbe s nefertilnošću punih 9 godina, Jessica i Chris su posvojili devet embrija od para kojeg su upoznali preko Facebooku. Nakon neuspješnih pokušaja zatrudnjivanja s embrijima, Jessica je ostala trudna s blizancima.

Na žalost, prva je beba preminula u desetom tjednu trudnoće, a druga beba je bio Finn. No, tada joj je vodenjak puknuo u 24.-om tjednu trudnoće. Liječnici su paru rekli da bi beba bila sigurnija izvan utrobe tako da je Finn rođen mnogo prije nego je trebao biti. Nakon njegovog rođenja, počeo je novi težak put za ovaj ustrajni par.

Dječak je u bolnici prošao kroz brojne operacije
6.6. Finn je premješten na intenzivnu njegu. Tijekom slijedećih mjeseci, on se oslanjao na ventilator kako bi ostao živ te je prošao kroz brojne operacije. Jedna je uključivala popravak rupe u njegovom srcu, a druga je povezana s problemima s crijevima.

Nakon operacije srca je počeo bolje disati tako da su ga mama i tata do 30.6. mogli napokon uzeti u ruke.

Finn sada ima 4 mjeseca, a težak je 2.5 kilograma te njegovi roditelji kažu da „uživa u životu kod kuće“ te im donosi nezamislivu sreću.

Ponosna mama Jessica napisala je:

Imao je problema s jedenjem te smo morali promijeniti neke stvari, ali smo sada shvatili kako funkcionira te neće morati natrag u bolnicu. Imamo vrlo izbirljivog dječaka kada je riječ o hrani. Naš maleni borac sada raste te se jako voli maziti. Jako je dobra bebe te odlično spava. Jako je teško spustiti ga iz ruku nakon straha da možda neće preživjeti, teško se odvojiti i na sekundu od njega. On je dio naše obitelji koji je nedostajao te je sada radost svakog našeg dana. On je zaista najljepši dar kojeg smo mogli primiti.

Čestitke sretnom paru!

novizivot