(VIDEO) Najukusnija piletina : Trik korejske kuharice pogledalo više od 18 miliona ljudi!

Uncategorized

(VIDEO) Najukusnija piletina : Trik korejske kuharice pogledalo više od 18 miliona ljudi!

Dakgangjeong je naziv za korejsku piletinu koju obožava celi svet, zahvaljujući tome što je sočna i hrskava, začinjena i neverovatno ukusna.

Obožava je i Maangchi, neodoljivo simpatična kuvarica koja neumorno skuplja nove obožavatelje koji joj tepaju da je najdraža „korejska mama“.

Maangchin recept za prženu piletinu na Jutjubu je pogledalo više od 18 miliona ljudi, a među reakcijama su i one kako se radi o „najhrskavijoj piletini“, jelu koje je toliko ukusno da izaziva suze radosnice, kao i da je sos jedan od najboljih za pileća krilca.

Sastojci za korejsku piletinu:

1600 g pilećih krilaca
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica usitnjenog đumbira
2/3 šoljice skrobnog brašna
1/3 šoljice kikirikija (prema želji)
4 češnja belog luka
3 do 4 ljute papričice (prema želji)
1/4 šoljice soja sosa
1/2 šoljice meda
1 kašika belog sirćeta
1 kašika senfa
1 kašika smeđeg šećera
1 kašika proprženih semenki susama
Ulje za prženje

Priprema:

1. Odsecite vrh svakom krilcu pa ga prepolovite. Dobićete oko 25 komada. Pomešajte piletinu sa solju, đumbirom i biberom. Krilce po krilce uvaljajte u skrobno brašno.

2. Za sos prvo zagrejte vok ili tiganj pa dodajte 2 kašike ulja, usitnjeni beli luk i usitnjene ljute papričice. Pržite oko 30 sekundi. Zatim dodajte soja sis, med, sirće i senf. Nakon nekoliko minuta dodajte smeđi šećer pa sklonite s vatre.

3. Stavite 4 šoljice ulja za prženje u tiganj pa kad se jako zagreje, otprilike za 7 minuta, pržite krilca oko 12 do 13 minuta. Povremeno okrenite. Izvadite krilca i nakon nekoliko minuta ponovo zagrejte ulje i pržite ih 12 do 15 minuta. Prelijte vrući sos preko piletine pa pospite semenkama susama, prenosi Stil haber.ba