Potresne fotografije s mjesta stravične nesreće: Suprug plakao nad tijelom žene

Region

Jovica Živković, suprug Zlate (64), koja je poginula danas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u beogradskom naselju Mirijevski bulevar, vidio je kada je BMW udario u banderu, koja je potom pala na njegovu suprugu.

Prizor na mjestu nesreće potresao je sve očevice. Nesretni čovjek, koji je šetao sa suprugom par minuta prije tragedije, plakao je na mjestu nesreće kraj tijela svoje žene.

Kako su ispričali očevici za Blic, Jovica i Zlata Živković izašli su u šetnju jer je Jovica nedavno operisan te su izašli da se malo razmrda. Zlata je u jednom trenutku rekla suprugu da nastavi on polako dalje, da ona za tren uđe u prodavnicu, pa da će ga sustići. Baš u tih nekoliko minuta kraj Jovice je velikom brzinom projurio BMW.

Kako je nesretni čovjek kasnije rekao, u tom trenutku je pomislio kako će pomahnitali vozač nastradati kako se velikom brzinom kretao, a onda je čuo jak udarac. Kada se okrenuo vidio je slupan automobil i tijelo na ulici. Pozvao je telefonom svoju suprugu, međutim ona je bila nedostupna… Nakon toga pozvao je Hitnu pomoć i odmah je shvatio šta se dogodilo…

Nesretni čovjek, kako pričaju očevici, plakao je kraj tijela supruge i krivio je sebe za tragediju jer je “Zlata zbog njega krenula u šetnju”.

Podsjetimo, na mjestu događaja ubrzo su se okupili prijatelji i rođaci vlasnika BMW koji su tvrdili da D. K. (20) u trenutku nesreće nije upravljao vozilom, već da je to činio mladić koji je bio u “test vožnji automobila” i koji je nakon nesreće pobjegao s mjesta događaja. Dvadesetogodišnji D. K. je uhapšen i određen mu je pritvor, piše Blic.

Iz MUP-a je saopšteno da uhapšeni D. K. ne posjeduje vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju! radiosarajevo.ba