GINEKOLOZI OTKRILI – ŽENE RADE OVIH 8 NA PREGLEDU, A MI TO NE PODNOSIMO: “Molimo vas, prestanite”

Zdravlje

GINEKOLOZI OTKRILI – ŽENE RADE OVIH 8 NA PREGLEDU, A MI TO NE PODNOSIMO: “Molimo vas, prestanite”

SVAKI ginekolog ima od sedam do jedanaest minuta koje će provesti s pacijenticom da bi se održavao normalan raspored pregleda u toku dana. Postoje neke stvari koje žene rade, a ginekologe ne oduševljavaju, najblaže rečeno.

Kad brinete o dotjerivanju

Vrijeme koje ginekolog posvećuje pregledu pacijentice neće trošiti na doživljaj niti razmišljanje o izgledu “frizure”, kao ni glatkoći nogu. “Nije nas briga, želimo samo potvrditi da je sve zdravo i u redu s vama”, kaže dr. Nancy Lebowitz.

Kad otkažete pregled zbog mjesečnice

“Nemojte otkazivati ​​termin zbog mjesečnice. Novije tehnike papa testa omogućavaju liječnicima da dobiju točne rezultate čak i kada su ti dani u mjesecu”, objašnjava dr. Dana Jacoby, ginekolog u privatnoj praksi u Tinton Fallsu, New Jersey.

“Zapamtite, ja sam opstetričar – pomažem ženama da rađaju. Vidjela sam dosta krvi. Draže mi je da moji pacijenti zadrže svoje termine”, kaže dr. Jacoby.

Kad sami postavljate dijagnozu

Žene često same dijagnosticiraju neka stanja, kao što su gljivične infekcije. “Molim vas, nemojte dolaziti na termin dok ste usred liječenja”, kaže dr. Lebowitz. “Ne možemo ništa učiniti ako ste već primijenili lijek jer se u takvoj situaciji teško može napraviti kvalitetan pregled.” Najbolje je kontaktirati svog ginekologa odmah po pojavi neobičnih ili bolnih stanja i izbjeći samostalne intervencije.

Kad im ne kažete koje lijekove uzimate

Možda ne mislite da su vaši drugi lijekovi važni za vašeg ginekologa, ali on to mora znati jer režim liječenja može utjecati na vašu skrb. Na primjer, ako zna da uzimate lijek za krvni tlak ili lijek za akne s visokim rizikom od urođenih mana, to bi moglo utjecati na vrstu kontracepcije koju preporučuje.

Kako biste pomogli, prije sljedećeg posjeta zapišite naziv i dozu svakog lijeka i dodatka koji redovito uzimate. Lijekovi su na popisu stvari o kojima nikada ne biste trebali lagati svom liječniku.

Kad se ne testirate na rak vrata maternice

“Svi znamo za pacijentice koje su predugo čekale da potraže pomoć za simptome raka vrata maternice i završile su s dijagnozom raka u četvrtom stadiju”, kaže dr. Battaglino.

Traženje liječničkog savjeta na internetu

Većina ljudi misli da će im guglanje njihovih simptoma pomoći da se osjećaju sigurnije i opuštenije, ali to može samo pogoršati vaš osjećaj. Jedan simptom može značiti desetak različitih zdravstvenih stanja. Dr. Google je dobar za općenite zdravstvene upite, ali ako želite legitiman medicinski savjet, pitajte svog liječnika za pomoć, a ne internet.

Razgovaranje na telefon tijekom pregleda

“Ginekologa ništa ne ometa više od rastresene pacijentice koja kopa po mobitelu umjesto da se usredotoči na stvar, svoje zdravlje”, kaže dr. Battaglino.

Korištenje ženskih higijenskih proizvoda za postizanje “dobrog mirisa”

Ginekolozi ne preporučuju ispiranje raznim preparatima ili korištenje ženskih dezodoransa u spreju jer mogu uništiti prirodnu bakterijsku floru vaše va*ine i povećati rizik od infekcija, piše The Healthy. (novi.ba)