Konačno kraj drame nakon prijetnje bombom u Doboju: Policija uspjela staviti situaciju pod kontrolu

Zanimljivosti

Policija u Doboju stavila je pod kontrolu muškarca koji je s bombom bio u sanitetskom vozilu ispred službe hitne pomoći.

Muškarac je bio sam u vozilu, a pripadnici policije su ga poslije nekoliko sati uspjeli izvesti iz vozila.

Na licu mjesta bio je i pregovarač.

Dok je trajala kriza, prostor oko Doma zdravlja i ulice bili su blokirani.

Svi zaposleni u hitnoj službi u Domu zdravlja u Doboju su evakuisani, a radi se na alternativnoj lokaciji, saopšteno je iz Doma zdravlja nakon što je prostor ispred te ustanove blokiran zbog lica sa bombom u u sanitetskom vozilu.

– Naglašavamo da je trenutno u toku proces rada Službe hitne pomoći na alternativnoj lokaciji, pod posebnim uslovima, uz napore naših zaposlenih da obezbijede adekvatnu zdravstvenu zaštitu za sve hitne slučajeve – naveli su iz Doma zdravlja na Fejsbuk stranici.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da je u večernjim satima, prilikom izlaska na teren na poziv pripadnika policije i pružanja medicinske njege i prevoza pacijenta u prostorije Hitne pomoći, postojala opasnost od ugrožavanja života zaposlenih.

“Policijskoj stanici Doboj 1, prijavljeno je da je ispred objekta Službe hitne pomoći Doma zdravlja Doboj jedna osoba blokirala sanitetsko vozilo te da kod sebe ima bombu”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.BHDijaspora.net