HAOS U SARAJEVU ZBOG OLUJNOG NEVREMENA: Kuće pod vodom, trolejbuski saobraćaj obustavljen! Mnoga naselja bez struje VIDEO

Zanimljivosti

Kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Kantonu Sarajevo. Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su pod vodom i bez struje.

Zbog obilnih padavina i izlivanja potoka i rečica, kuće su poplavljene u mnogim mestima u Sarajevu i okolini, piše Klix.

Probleme su napravile reke Željeznica i Tilava pa se tako velika količina vode izlila u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir, Donji Kotorac i drugim mestima.

U ovim naseljima građani nemaju struje niti, kako kažu, mogućnost da bilo šta saniraju. Mnogima su ugrožene i domaće životinje koje uzgajaju.

Voda je i na glavnim, kao i sporednim saobraćajnicama u Sarajevu, a trolejbuski saobraćaj je obustavljen. Policija kod džamije Kralja Fahda preusmerava putničke automobile na alternativne pravce prema Dobrinji, i sa Dobrinje prema Vijećnici.

Kiša je počela juče popodne, a saobraćajnice su već sinoć bile pod vodom. Kako je to izgledalo tokom noći možete pogledati u videosnimku ispod.kurir.rs klix.ba

https://youtu.be/CMeuGnqgBp0