HALIMA JE RODILA 9 BEBA I OBORILA SVJETSKI REKORD: Evo kako izgledaju…

Zanimljivosti

HALIMA JE RODILA 9 BEBA I OBORILA SVJETSKI REKORD: Evo kako izgledaju…

Halima Kise, 26-godišnja žena iz Malija, rodila je devet beba u Maroku, oborivši trenutni svjetski rekord koji je postavila Nađa Suleman 2009., kada je rodila osam beba.

Sada, nekoliko mjeseci nakon porođaja gospođa Kise kaže da su bebe zdrave i svakim danom sve veće, te su spremni da napuste bolnicu i odu kući.

“Slažu se zajedno i o njima je zadovoljstvo brinuti. Svakim danom postaju sve snažniji i uskoro će nam biti dozvoljeno da se vratimo kući.”

Njen muž je morao da ostane sam u njihovom domu zbog COVID zabrana i tek je 9.jula upoznao bebe po prvi put u Maroku. Halima je na svijet donijela četiri dječaka i pet djevojčica. Fotografisani zajedno po prvi put dospjeli su na naslovnice časopisa širom svijeta, a u nastavku pogledajte kako izgledaju.

Halima kaže da su u početku trošili 100 pelena dnevno i šest litara mleka, te da je bila previše umorna da bi se brinula o njima. Kaže da joj se sada njena snaga vraća.

“Roditi jedno dijete je dovoljno teško, ali je nezamislivo imati devotoro”, rekla je Halima. “Zapanjujuća količina rada je potrebna kako bi se vodila adekvatna briga o njima. Zahvalna sam medicinskom timu koji mi je pomogao i vladi koja je ovo omogućila.” Novi.ba/Stil