BOMBA ZA MRŠAVLJENJE OD 3 SASTOJKA: Ovaj napitak skida KILOGRAME U TRENU i čisti organizam od TOKSINA!

Zdravlje

BOMBA ZA MRŠAVLJENJE OD 3 SASTOJKA: Ovaj napitak skida KILOGRAME U TRENU i čisti organizam od TOKSINA!

Nagomilane kilograme lako možete skinuti ako budete konzumirali zeleni čaj. Čaj sadrži antioksidanse katehine kojih najviše ima u zelenom i bijelom, manje u oolong, a najmanje u crnom čaju. Najznačajniji katehin zelenog čaja naziva se epigalokatehin-3-galat (EGCG) i upravo je on zaslužan za manji opseg struka konzumenata ovog izvrsnog napitka

Naime, EGCG povećava potrošnju energije potrebne za probavu, apsorpciju i metabolizam hrane. Također, EGCG stimulira oksidaciju masti što rezultira smanjenjem zaliha masnog tkiva. Dodatno, čak i pri prehrani koja obiluje mastima, dugotrajni unos EGCG –a smanjuje nakupljanje masnog tkiva, a time i pojavu prekomjerne tjelesne mase.

Naime, in vitro studije pokazuju da katehini zelenog čaja, osobito EGCG ometaju probavu i emulgiranje masti što su ključni koraci u apsorpciji masti iz hrane. Na taj je način i smanjenja akumulacija masti u tkivima. Uz dokazani učinak na liniju, zeleni čaj je učinkovit i u čišćenju organizma jer se pokazalo da povećava proizvodnju ključnih detoksikacijskih enzima i na taj način potiče izlučivanje štetnih tvari iz organizma, prenosi portal “Zdrava krava”.

Katehini iz čaja nisu stabilni u ne-kiselom okolišu kakav je npr. u crijevima. Zbog toga se tijekom probave izgubi oko 80 posto katehina, međutim, istraživanja su pokazala da gubitke može smanjiti začinjavanje čaja sokom od naranče, limuna, grejpa ili limete.

SVE ŠTO VAM TREBA ZA NAPITAK:

– 1 kašikica zelenog čaja,

– komadić đumbira kockica veličine 1×1 cm,

– 2 kašike soka od limuna

Priprema: Zakuhati 1,5 dl vode pa pustiti da se ohladi na 80 stupnjeva pa vodom preliti žličicu zelenog čaja i naribani đumbir. Pustiti da odstoji 2 – 3 minute pa tekućinu procijediti. Kad se malo ohladi dodati 2 kašike limunovog soka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)