SVI ZNAMO KOLIKO JE LJEKOVIT BIJELI LUK, ALI OVO DO SADA NISTE ČULI: Voda od bijelog luka pravi ČUDA U ORGANIZMU, evo na šta sve utiče…

Zdravlje

SVI ZNAMO KOLIKO JE LJEKOVIT BIJELI LUK, ALI OVO DO SADA NISTE ČULI: Voda od bijelog luka pravi ČUDA U ORGANIZMU, evo na šta sve utiče…

Laboratorijske studije su pokazale da sirovi bijeli luk ubija bakterije, snižava lipide u krvi i potencijalno snižava krvni pritisak.

Tokom 7 dana, jednom mjesečno pijte svako jutro bijeli luk i vodu.

Kada je pravo vrijeme da pijete bjelolučanu vodu?

1. Pred putovanje za jači imunitet

2. Kada tijelo treba očistiti od toksina

3. Kod prvih znakova prehlade

Sastojci:

-8 češnjeva bijelog luka

-1 litar vode.

Priprema:

Bijeli luk očistite i prepolovite svaki čen. Isperite čen ispod mlaza vode, a zatim ga stavite u teglu. Nalijte litar vode i zatvorite teglu. Ostavite je u frižider na sat vremena prije upotrebe.

Kako se koristi:

Pomješajte 1/4 šolje bjelolučane vode da 1 šoljom obične vode.

1. DAN: Pijte na savki sat i po ovu dozu u toku dana.

2. DAN: Pijte bjelolučanu vodu svaka dva sata ili najmanje tri puta dnevno.

Sljedećih dana pijte bjelolučanu vodu nekoliko puta dnevno. Četvrtog dana obavezno napravite novu dozu koju ćete koristiti naredna tri dana. Uvijek bjelolučanu vodu držite u frižideru.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)