OSJEĆATE BOL U LIJEVOM DIJELU STOMAKA? To može biti znak TEŠKE BOLESTI!

Zdravlje

OSJEĆATE BOL U LIJEVOM DIJELU STOMAKA? To može biti znak TEŠKE BOLESTI!

S vremena na vrijeme se javi “probadanje” u ovom dijelu tijela, ali brzo i prođe. Međutim, postoje slučajevi kada se ova tegoba javlja redovno i u tom slučaju bi trebalo otići kod ljekara.

Iznenadna bol ili grčevi sa lijeve strane stomaka mogu da ukazuju na zatvor, gastroenteritis, crijevni sindrom… Tada je iritiran ili zapaljen obložni sloj stomaka. Međutim, još neka ozbiljna stanja mogu da prouzrokuju ovu nelagodnost.

Divertikulis – Ovo stanje izaziva bol sa donje lijeve strane stomaka, a sve usljed zapaljenja malog crijeva. Sem jakog bola, može da se dobije i temperatura, poriv za povraćanjem, dijareja…

Infekcija bubrega – Bol sa ove strane stomaka može da ukazuje i da vam je lijevi bubreg inficiran. Simptomi mogu da budu i mučnina, groznica i bol u donjem dijelu leđa. Ukoliko konstantno imate ove simptome, bez odlaganja posjetite ljekara.

Kamenje u bubregu – Kamenje ili pijesak u bubregu može da izazove bol sa lijeve strane stomaka, ali je ova bol intenzivnija i može da se protegne i na kičmu ili cijeli stomak. Mučnina i preznojavanje, kao i krv pri uriniranju mogu da budu dodatni simptomi. Malo kamenje može da se izbaci mokrenjem, ali za veće kamenje u bubregu je potrebna operacija. (novi.ba)