TANJA BOŠKOVIĆ: Hermina koju igram u svakom smislu je bivša

Region

Govoreći o liku koji tumači u seriji „Feliks“, koja se od 4. oktobra emituje na Kurir televiziji, glumica otkriva i šta ju je najviše činilo srećnom na setu

Prošlog ponedeljka, 4. oktobra, na televiziji Kurir startovala je nova humoristička serija „Feliks“, u kojoj jednu od uloga tumači i legendarna Tanja Bošković. Odnose glavnih junaka koje igraju Tihomir Stanić, Strahinja Blažić i Jovan Mijović začinjava upravo ona – Hermina Horvat, kojoj je ovoga puta pred kamerama život udahnula ova naša istaknuta dramska umetnica.

– Igram Herminu Horvat, koja primeti sve što prođe ispred njenih vrata – počinje priču Tanja i dodaje:

– Srećna sam zato što igram s Danom, prijateljice smo 50 godina. Ona još nema toliko, ali ja nju znam više od pola veka. Potom, sa Tikom, koga sam sačekala da dođe u pozorište. Znam kako je izgledao kada je postajao glumac. A onda i sa mladim ljudima koje sam sad upoznala i koji su božanstveni, kao i sa Perom Božovićem, što je posebna čast. Na setu smo se družili na neobičan način i samu sebe sam iznenadila što sam pristala da tumačim ovu rolu i što sam dobila priliku da igram ovako nešto sasvim neočekivano, verujte mi, i za mene – iskrena je Tanja.

Glumica opisuje o kakvom liku je reč.

– Lepo je što je Hermina sama, dakle udovica je, bivša generalica, bivša balerina i u svakom smislu bivša, ali se trudi da učestvuje apsolutno u svemu, ima veliku čežnju za zajednicom. Dok smo snimali, bilo mi je smešno i divno sam se zabavljala s kolegama, jedni drugima smo pravili igranku od svake scene, čak smo udenuli i pevanje i igranje i sve ono što nije uobičajeno da se vidi u jednom sitkomu – otkriva glumica, koja za kraj govori i o tome šta ovu seriju odvaja od drugih.

– U svakoj seriji morate ponuditi neku moguću istinu iz mogućih ljudskih odnosa, a o tome će da sude oni koji je budu gledali – zaključuje Tanja. KURIR.RS