Za život bez bola! Budimo humani i pomozimo Tatjani da živi bez bola!

Region

Nakon operacije probala je sve terapije bola dostupne u Srbiji, koristila terapiju u vidu analgetika, kortikosteroida, terapije za neuropatsku bol, antidepresive i fizikalnu terapiju u više različitih ustanova.

Više puta bila je hospitalizovana uz ispitivanja na uzrok bola. Usled hroničnog bolnog sindroma i nereagovanja na medikamentnu terapiju, u dva navrata 2021. godine pokušana je epiduroliza FORA B kateterom u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, koja je dala samo privremeno poboljšanje simptom

Postavljene dijagnoze su M51.1 „Prolapsus disci intervertebralis lumbalis et disci interverterbralis aliorum cum radiculopathia“ (Ispadanje [prolaps] slabinskog i drugih međupršljenskih diskusa sa oboljenjem korena živca [radikulopatijom]) , M51.3 Degeneratio disci intervertebralis alia, specificata“ (Druga označena degenerativna promena međupršljenskog diskusa) kao i G55.1 „Compressio radicum et plexuum nervorum ad disordines disci intervertebralis“ (Pritisak na korene i spletove živaca kod poremećaja međupršljenskog diska).

Predložen je neurohirurški zahvat, ali ni jedan od neurohirurga koje je posetila u Srbiji nije ponudio rešenje. Jedino rešenje je dekompresija nervnih korenova, distrakcija i implantacija dve proteze u lumbalnom delu kičme na nivou L4-S1 ventralnim pristupom.

Stručni tim specijalista jedne klinike u inostranstvu je pregledao medicinsku dokumentaciju i prihvatio operativno zbrinjavanje u najkraćem roku.

Iznos lečenja prevazilazi finansijske mogućnosti porodice. Pored troškova lečenja sredstva su potrebna i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, fizioterapije, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, suplemente i ortopedska pomagala.

Za Tatjanin život bez bola! Budimo humani! Pomozimo Tatjani!

dijasporainfo.net