Napadače na zaštitara ne terete za ubojstvo, DORH je objavio: ‘Mlatili su ga rukama i nogama’

Region

Dvojica pritvorenih pripadnici su navijačke skupine Bad Blue Boys. Više puta su prekršajno prijavljivani zbog, neslužbeno doznajemo, zloporabe opojnih droga, alkohola, sudjelovanja u tučnjavama

Napadači na zaštitara Hrvoja Zanatića (40), zaštitara u automat klubu na Trnju, idu u istražni zatvor.

Pripadnici Bad Blue Boysa

Policija sumnjiči da su Arian B. (22) i Martin P. (23) pretukli Hrvoja koji je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Dvojica pritvorenih pripadnici su navijačke skupine Bad Blue Boys.

Više puta su prekršajno prijavljivani zbog neslužbeno doznajemo, zloporabe opojnih droga, alkohola, sudjelovanja u tučnjavama no nisu kazneno prijavljivani.

Arian B. je nakon ispitivanja u tužiteljstvu pozdravio prijatelje koji su mu viknuli “Ari, di si!” digavši ruke s lisičinama u zrak.

Sudac im je odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Tukli su ga u isto vrijeme
Oglasio se i DORH i objavio za što ih tereti:

– Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (2000. i 1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti iz članka 120. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika”, piše DORH na početku.

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 3. rujna 2022. u 04:31 sati, u Zagrebu, u automat klubu u Lastovskoj ulici, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede oštećeniku (1982.) koji je radio kao zaštitar u klubu.

Drugookrivljenik je, osnovano se sumnja, odgurnuo oštećenika uslijed čega je oštećenik udario leđima u automat za igre, a potom su prvookrivljenik i drugookrivljenik, osnovano se sumnja, zajedno nasrnuli na oštećenika udarajući ga nogama i rukama u predjelu glave i tijela”, piše DORH.

Uslijed velikog broja udaraca koje su mu okrivljenici nanijeli, oštećenik je zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, preminuo u bolnici.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i okrivljenicima odredio istražni zatvor po obje predložene osnove”, piše DORH.

24sata