Mesijeva noć za pamćenje: Tri gola i dvije asistencije argentinskog čarobnjaka

Svijet

Argentina je i dalje prva u kvalifikacionoj grupi i samo čudo može da ih ostavi bez Svjetskog prvenstva poslije ove historijske pobjede

Fudbalska reprezentacija Argentine slavila je s visokih 6:0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a noć za pamćenje zabilježio je Lionel Mesi (Messi).

Naime, Mesi je postigao tri gola i upisao još dvije asistencije.

Za argentinskog čarobnjaka je to bio 10. het-trik u dresu reprezentacije, te je istovremeno prestigao Iranca Alija Daeija na listi najboljih strijelaca u dresu reprezentacije.

Mesi je stigao do brojke od 110 golova, dok je prvi Kristijano Ronaldo (Cristiano) sa 132 pogotka.

Mesi je utakmicu otvorio golom u 19. minutu, da bi do poluvremena uslijedile dvije asistencije za Lautara Martineza u 43. i Hulijana Alvareza (Julian) u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Almadin pogodak u 69. minuti bio je jedini u kojem Mesi nije učestvovao, da bi as Intera iz Majamija u 84. i 86. minuti još jednom digao Monumental na noge i natjerao publiku da mu po ko zna koji put kliču.

Argentina je i dalje prva u kvalifikacionoj grupi i samo čudo može da ih ostavi bez Svjetskog prvenstva poslije ove historijske pobjede, najuvjerljivije u kvalifikacijama za Mundijal. Imaju 22 boda iz 10 utakmica, dok se na drugom mjestu nalazi Kolumbija sa tri boda manje.

avaz.ba