Dječak (4) čudom preživio isključenje s uređaja za održavanje na životu: To se nikada nije dogodilo!

Zanimljivosti

Četverogodišnji dječak rođen s teškim invaliditetom zbunio je liječnike jer je preživio isključenje s uređaja za održavanje života u, kako se vjeruje, jedinstvenom slučaju i trebao bi ponovno dobiti liječenje, naredio je britanski sudac Nigel Poole.

Dječak je rođen u 2020. s deformitetom mozga i drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima, a stavljen je na respirator prošlog listopada nakon što je doživio dva srčana udara, izvijestio je Reuters.

Njegovi roditelji su pobožni pravoslavni kršćani i željeli su odvesti svoje dijete u talijansku bolnicu pridruženu Vatikanu na daljnje liječenje, rekavši da je ono, unatoč teškom stanju, “dar od Boga” čiji život ima smisla.

Liječnici u bolnici King’s College u južnom Londonu, međutim, rekli su da nema šanse za oporavak i da će dijete živjeti samo nekoliko dana nakon završetka liječenja.

Sudac Poole presudio je na Visokom sudu u Londonu u travnju da je u djetetovu najboljem interesu isključiti aparate za održavanje života i to je prekinuto u maju.

Međutim, više od četiri mjeseca kasnije, dijete je “prkosilo izgledima” i sada živi kod kuće sa svojim roditeljima, rekao je Poole u svojoj presudi.

U presudi objavljenoj ovaj tjedan, Poole je istaknuo da odvjetnici koji zastupaju roditelje djeteta i Nacionalnu zdravstvenu službu nisu bili upoznati s još jednim prijavljenim slučajem u kojem je dijete živjelo mjesecima nakon što je nakon sudske odluke isključeno s uređaja za održavanje života.

“On je prkosio svim medicinskim očekivanjima i njegov slučaj naglašava maksimu da je ‘medicina znanost o neizvjesnosti i umjetnost vjerojatnosti’”, dodao je sudac.

Poole je presudio da ograničenja koja je prethodno nametnuo liječenju koje su liječnici mogli dati djetetu treba ukinuti nakon što se dijete oporavi.

Također je rekao da je slučaj “vrlo neobičan” i da je njegova odluka u travnju bila opravdana na temelju predočenih dokaza. dnevne.net