Tragedija! U teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginuo 26-godišnji Kenan Ibraković

Region

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 23. septembra 2024. godine, oko 17 sati, na cesti D-75 na području Tara kod Novigrada u Hrvatskoj, jedna je osoba poginula, a tri su povrijeđene.

“Policija je oko 17 sati dobila dojavu da je na cesti D75 kod Tarske vale došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. U nesreći su povrijeđene i tri osobe, no težina njihovih povreda nije poznata“, dodali su iz hrvatske policije.

Državljanin Bosne i Hercegovine, 26-godišnjak je Keno Ibraković iz Zenice, koji je prilikom skretanja udesno izgubio kontrolu nad vozilom te je došlo do zanošenja automobila u lijevu stranu.

“Zabio se u teretno vozilo pulskih registarskih oznaka iz suprotnog smjera kojim je upravljao 45-godišnji ukrajinski državljanin“, dodaju hrvatski mediji.

Prema posljednnjim informacijama, mladić je radio u Hrvatskoj u Umag, Istarska županija.

Hrvatski mediji dodaju, da je pretekao automobil, ali je morao naglo skrenuti u desno kako bi izbjegao direktni udar u automobil njemačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera kojim je upravljao 32-godišnji njemački državljanin. dijasporainfo.net