LEPTIR USNE: Novi trend u estetskoj hirurgiji zaludeo žene, DOKTORI UPOZORAVAJU – ovo su NEŽELJENI EFEKTI

Zanimljivosti

Ako pratite dešavanja u svetu lepote, verovatno ste već čuli za “leptir usne”. Za ovim trendom, koji podrazumeva uvećanje usana tako da izgledaju kao krila leptira, poludele su mnoge poznate dame i influenserke, ali i neki pripadnici jačeg pola.

Šta su leptir usne? Metod se zasniva na principima dobro poznate ruske tehnike, ali razlike postoje. Fileri se ubrizgavaju vertikalno kako bi usne dobile na visini i da bi se definisao Kupidonov luk, karakteristično udubljenje na gornjoj usni.

Pre toga, usne se lepe hirurškom trakom kako bi filer lepo “legao” i zauzeo poziciju koja im daje željenu visinu. Traka se stavlja i da bi se sprečila takozvana migracija filera. Ukoliko se to desi, umesto usana u obliku leptira možete da dobijete pačji kljun.

Dakle, leptir usne podrazumevaju naglašavanje srednjeg gornjeg dela, što se postiže uz pomoć dermalnih filera i lepljivih traka.

Među prvima je ovaj trend isprobala Keti Prajs, sveprisutna britanska starleta, inače sklona preterivanju sa estetskim zahvatima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lift.aesthetics (@lift.aesthetics)

Kontroverze koje prate leptir usne
Iako “izvođači radova” tvrde da butterfly tehnika nije opasna, doktori smatraju da razlog za zabrinutost postoji. Lepljenje traka povećava rizik od infekcije, a ako dođe do migriranja filera, oblik usana može da se pokvari. Drugim rečima, leva i desna strana tada neće biti simetrične. Takođe, enzim koji se koristi za otapanje filera može da uzrokuje oticanje i upalu.

Još jedan razlog što ovakve usne nisu najbolja ideja je i to što imaju rok trajanja, nakon čega moraju da se “apdejtuju”.

@kesirasbeautyacademyy

Butterfly-lips #russianlips #lips#tapelips #russiantechnique #viral #fyp #fy #fypage

♬ do i make you nervous, corky? – nikomanjiro

 

U svakom slučaju, ako želite da istaknete Kupidonov luk, za pomoć se obratite isključivo vrhunskim stručnjacima i u obzir uzmite pomenute nuspojave. blic.rs