Bolnica želi isključiti s aparata djevojku (23) protiv volje obitelji

Zanimljivosti

Stručnjaci tvrde da studentica nije mrtva i da zaslužuje daljnje liječenje.

Amber Ebanks, 23-godišnja studentica iz Jamajke, došla je u bolnicu Montefiore u Bronxu na planiranu operaciju, ali se sve zakompliciralo. Tijekom zahvata doživjela je moždani udar i oticanje mozga.

Iako liječnici tvrde da je “moždano mrtva”, njezina obitelj se protivi isključivanju s aparata, uvjerena da još uvijek ima šanse za oporavak.

Amber je u veljači dijagnosticirana s pucanjem arteriovenske malformacije (AVM) u mozgu. Iako se tada uspješno oporavila, preporučen joj je zahvat za sprječavanje daljnjih oštećenja.

Nažalost, tijekom operacije dogodila se pogreška koja je blokirala glavnu arteriju u njenom mozgu, uzrokujući krvarenje. Amber je stavljena u induciranu komu, a nakon 10 dana liječnici su je proglasili moždano mrtvom.

Međutim, Amberini srce i pluća i dalje funkcioniraju, a ona zadržava tjelesnu temperaturu, što ukazuje na preostale funkcije mozga.

Stručnjaci, poput dr. Paula Byrnea, istaknuli su visoke razine natrija koje su mogle ometati dijagnozu moždane smrti. Uz pravilnu medicinsku skrb, Amber bi mogla pokazati znakove oporavka.

Unatoč tome, bolnica odbija pružiti osnovnu njegu, uključujući prehranu i higijenu, zbog čega je njezina sestra pronašla parazite u njezinoj kosi. Stručnjaci tvrde da Amber nije mrtva i da zaslužuje daljnje liječenje.

Njezina obitelj, uz podršku liječnika, bori se za pravo da Amber dobije više vremena i šansu za oporavak. Nosimo ih u našim molitvama!novizivot.net