Majka šestoro djece iz Doboja dobitnica Ordena ”Svete majke Anastasije”

Region

Orden “Svete majke Anastasije dodjeljuje Fondacija Dajane Paunović majkama koje su rodile troje I više djece. Po prvi put orden je uručen i majci troje i više djece u RS. Zlatni orden dobila je Maja Goranović iz Doboja, inače majka šestoro djece. Orden i zahvalnica uručeni su joj na svečanosti u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Sveštenička porodica Goranović broji osam članova. Matej, Teodora, Karađorđe, Irina, Hristina, Simeon – o njima sa osmijehom priča majka Maja Goranović , ističući da najstariji Matej ima 13, a najmlađi Simeon dvije godine. Upravo je majka ovih šestoro mališana dobitnica zlatnog ordena “Svete majke Anastasije” iz RS, koji se dodjeljuje majkama sa troje I više djece. Orden, na koji su Goranovići ponosni, uručen je Maji prije nekoliko dana na svečanosti u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Ovaj orden treću godinu za redom dodjeljuje Fondacija Dajana Paunović uz blagoslov SPC. Po prvi put orden je dobila majka troje i više djece u Srpskoj. Osmočlanu porodicu Goranović predložilo je dobojsko Udruženje roditelja sa troje i više djece “Ponos” .

Podaci pokazuju da na području Doboja vlada trend povećanja višečlanih porodica. Svakim danom Udruženje “Ponos”, koje okuplja porodice sa troje i više djece je sve brojnije. Trenutno imaju oko 750 članova. glasregije.net