OVO JE BEBA KOJU JE IZUJEDAO PORODIČNI PAS Ljubimac je grizao po glavi, od povreda preminula u bolnici (FOTO)

Svijet

Sedmomesečna devojčica je preminula u bolnici od povreda koje je zadobila kada ju je porodični pas napao u porodičnoj kući, prilikom čega je zadobila teške povrede glave.

Malu Elu Doerti je napao kućni ljubimac rase Belgijska malinoa koji generalno nije karakterisan kao opasna rasa, navodi “Dejli mejl”. Psa su odveli policijski službenici i na “human način ga ubili”, saopšteno je.

Sada je policija podelila njenu fotografiju na kojoj se vidi kako se smeje u žutoj majici sa likom malog tigra. Policija je saopštila da su nakon istrage o okolnostima smrti detektivi bili uvereni da nije bilo krivičnih dela.

Bebi nije bilo spasa
– Pozvani smo na imanje u Šornklif Roud nešto posle 15 časova u nedelju. Zajedno sa kolegama iz Hitne pomoći stigli smo za nekoliko minuta. El Doerti, stara sedam meseci, zadobila je ozbiljne povrede glave nakon što ju je u kući ugrizao porodični pas. El je dobila pomoć na licu mesta pre nego što je hitno prebačena u bolnicu na dalje lečenje. Tragično, umrla je nedugo potom.

Učestaliji napadi kućnih ljubimaca

Napadi pasa porasli su za petinu između 2022. i 2023. godine, a policija beleži više od 80 incidenata dnevno, prenose tamošnji mediji.

Policijske snage su prošle godine zabeležile 30.539 prekršaja u kojima je pas povredio osobu ili psa vodiča, pokazala je istraga “Bi-Bi-Sija”, što se povećalo sa 25.291.

Došlo je nakon što je zabrana pasa rase Američki pitbul stupila na snagu prošlog februara nakon niza razornih napada, u kojima su ljudi mrtvi ili teško povređeni. Portparol Defre rekao je za medije da podstiče odgovorno vlasništvo da se pozabavi problemima kontrole pre nego što oni eskaliraju.

(Dejli mejl)