Novak Đoković: Trijumf nad bolom i protivnikom na putu ka četvrtfinalu turnira u Parizu (VIDEO)

Region

Još jedan spektakl od strane Novaka Đokovića! Ni energični Argentinac ni povreda kolena nisu mogli da ga obuzdaju. Srbin će nastupati u četvrtfinalu turnira u Parizu.
Ovo je bila njegova 370. pobeda na grend slemu – čime je nadmašio rekord Rodžera Federera. Novak je bio u formi na startu. Đoković je bio na nivou zadatka pa je sa dva brejka osvojio prvi set. Međutim, već tokom početnog seta srpski teniser se požalio na podlogu – sušno vreme i otvoreni krov su je učinili neprikladnijom za igru – i brzo je platio cenu.

Već na početku drugog seta se povredio. Najbolji igrač sveta je imao problema sa desnim kolenom – pokušavao je da se isteže na terenu, a onda je brzo zatražio pomoć fizioterapeuta i medicinski tajm-aut. “Izašlo je iz ležišta”, rekao je srpski teniser svom timu.

Uprkos svim problemima sa povredom, Đoković je uspevao da odoli napadima Serundola, koji je namerno ubrzavao igru i slao kraće lopte.
Novak je na pauzama pokušavao da ubedi supervizora turnira da se teren prebriše – jer se zbog proklizavanja povredio, međutim dugo su ga odbijali.

Prvi reket sveta se mučio, teško se kretao, pa je u poslednjem gemu potpuno posustao. Serundolo je uz malo sreće iskoristio svoje prilike i izjednačio je u setovima.

Argentinac je bio u naletu, pa je treći set otvorio ranim brejkom. Bilo je očigledno da tableta protiv bolova još nije delovala, te da se Đoković prilično ograničeno kreće.

reket sveta je čuvao rano stečenu prednost, Srbin nije uspevao da mu zapreti. Srpski teniser je tražio Miljana Amanovića, dobio je u jednom trenutku i flašicu sa pićem od svog tima, ali je izgubio set.

Đoković je agresivnije otvorio četvrti set – nije imao šta da izgubi, morao je da krene na sve ili ništa. Ipak, nije uspevao da stigne sve lopte rivala, proklizavao je, i jasno je da mu je koleno mnogo smetalo.

U petom gemu je Serundolo uspeo da napravi brejk i činilo se da sigurno ide ka pobedi. Međutim, uz veliku podršku sa tribina stadiona „Filip Šatrije“ uspeo je da se vrati Đoković! Nadoknadio je zaostatak od 4:2, a onda spasao brejk loptu rivala pri rezultatu 5:5. Pokazao je zašto je najbolji svih vremena – potpuno je slomio rivala i izborio se za peti set!

Prava drama je viđena u nastavku. Đoković je napravio brejk, odmah mu je uzvratio na isti način Serundolo. Uprkos tome što su dugo bili na terenu, obojica su igrali na izuzetnom nivou. Novak je uplašio svoje navijače u četvrtom gemu kada je proklizao i pao – ljutio se prvi reket sveta na organizatore. Na sreću, nije se povredio, već je nastavio da pokazuje magiju na terenu.

Na neverovatan način, uz fantastične poene je Srbin u završnici došao do brejka, a onda još jedne neverovatne pobede.“

sportsal