Srđan Đoković: Abazović je moj četvrti sin, vratio je imovinu crkvi, to je za ponos

Region

Dritan Abazović je, dok sam ja živ i moj sin i moj brat, poručio je otac proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, Srđan na dodjeli zahvalnica crnogorskim iseljenicima u Beogradu.

Podsjećamo, u crnogorskoj kući u Beogradu, organizovana je svečanost povodom dodjele zahvalnica istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika zanjihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Republikom Srbijom.

– On je ustvari moj četvrti sin, pošto već imam tri. To što je vratio imovinu crkvi, to je za ponos i diku. Svaka mu čast i njemu i njegovoj porodici. On je i dio moje porodice – kazao je Đoković.

Abazović mu je uručio nagradu, a Đoković je naveo da su njegovi roditelji “imali jako teško odrastanje koji su morali da pobjegnu iz Metohije u Crnu Goru gdje su živjeli do kraja rata.”

– Iz kamena i krša je potekao naš ponos i dika Novak Đoković. Ponos i dika i Srbije i Crne Gore podjednako. Kada se Novak ženio, rekao mi je da će to biti na Svetom Stefanu. Pitao sam ga – zašto Sveti Stefan, tvoja zemlja je Srbija, a grad Beograd. On mi je kazao – šta si me cijeli život učio, to je jedna zemlja i jedan narod. Spustio sam slušalicu i plakao pola sata, toliko o vaspitanju – naglasio je Đoković.

Naveo je i da su Crna Gora i Srbija za njega ostali jedna zemlja i jedan narod.

pobijeda.me