Mladi Filip Lema boluje od teške bolesti: Evo kako mu danas možemo pomoći

Region

Zaklada Ana Rukavina poziva sve građane Kaštela i okolice da se odazovu akciji upisa u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koja će se održati danas u Kaštel Sućurcu.

Akcija je pokrenuta za 15-godišnjeg Filipa Lemu koji je obolio od aplastične anemije i koji se trenutačno liječi u KBC-u Zagreb. Uzorci će se prikupljati u Gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu od 13 do 15 sati.

“Molimo sve građane da se odazovu u što većem broju da se nađe nesrodni darivatelj malome Filipu i svim potencijalnim oboljelima u Hrvatskoj i diljem svijeta. Veselimo se da se što više odazovete i želimo ovim putem najaviti, ako je moguće svi koji su se upisali u registar da ažuriraju svoje podatke jer to je jako važno u potrazi za donorom”, rekla je Sandra Zeljković, voditeljica Udruge Zaklade Ana Rukavina.

Filip Lema boluje od aplastične anemije
Podudarni darivatelj matičnih stanica još nije pronađen.

Filip se dva tjedna liječi na zagrebačkom Rebru od bolesti koju uzrokuje zatajenje koštane srži, a sve je počelo u kolovozu kada se vratio s hodočašća. Da nešto nije u redu, primijetila je njegova majka.

“Sutradan vidim da je isto, da mu se malo manta, da mu je loše i onda smo uzeli uputnicu, izvadili krv i otišli u bolnicu i nalazi su bili katastrofa”, rekla je Marija Lemo novinarki Dnevnika Nove TV Sanji Vištici.

Od tada traže darivatelja krvotovrnih matičnih stanica.