Kad sam nakon toliko godina od smrti svoje žene ipak pronašao svoju ljubav, nisam ni slutio pred kakav strašan izbor će me staviti.

Zanimljivosti

Moja supruga je umrla prije nekoliko godina. Naš sin je tada imao četiri godine. Posljednja godina njezinog života bila je vrlo teška za nas. Moja mama je odvela Sašu, našeg sina, k sebi na neko vrijeme kako ne bi gledao majčine patnje. Već pet godina živimo samo nas dvojica.

Prva godina bila je izuzetno teška. I ja i sin smo puno tugovali za njom. Saši je posebno nedostajala majčina ljubav i toplina. Na sreću, Saša sada ide u školu, stekao je nove prijatelje, a upisao se i na plivanje. Ja radim i brinem o njemu.

O osobnom životu nisam ni razmišljao sve dok nisam upoznao nju. Bio sam na vjenčanju svog rođaka. Mladenci su sve vrlo dobro isplanirali, bilo je jako veselo. Tamo me na ples pozvala jedna vrlo lijepa djevojka. Nakon toga smo puno razgovarali.

Kad sam je otpratio kući, razmijenili smo brojeve telefona. Sljedeći dan joj nisam nazvao. Prisjećao sam se sretnih trenutaka sa svojom pokojnom suprugom, rođenja sina, kako smo ga iščekivali. Odlučio sam podijeliti te misli s mamom. Rekla je da bi bilo ispravno da joj se javim. Saša će ionako prije ili kasnije stvoriti svoju obitelj, a ja ću ostati sam.

Kad sam napokon htio nazvati Lauru, ona je prva nazvala mene i pozvala me u kino. Pristao sam. Izašli smo na spoj, i odmah sam joj rekao da imam dijete. S druge strane, ona mi je ispričala da je bila u braku dvije godine, zatim se razvela, a djece nema. Tako smo se počeli češće viđati. Kasnije sam je upoznao sa Sašom.

Dolazila je kod nas, kuhala nam ukusna jela. Ponekad bi prespavala. Bilo mi je lijepo buditi se pored voljene žene. Kada sam joj predložio da se preseli k nama, rekla je da se osjeća neugodno zbog mog sina. Ali Saša ju je prihvatio vrlo dobro. Nikada nije rekao ništa loše. Samo sam odlučio pričekati. Nakon pola godine, zaprosio sam je.

Sve sam dobro isplanirao. U ogromnom kafiću bili smo sami, stvarno sam želio da joj taj dan bude poseban. Kad sam je zaprosio, rekla je da neće pristati dok ne riješim pitanje sa sinom. Laura je rekla da je Saša nikad neće prihvatiti kao majku, da će joj uvijek ostati strana osoba.

Dodala je da će pristati samo ako Sašu pošaljem živjeti kod svojih roditelja. Ne znam što da napravim: ipak je on moj sin. A ona je žena koju volim. Kako je mogla predložiti tako nešto? restfulyou.com