Svekrva mi je na venčanju direktno izjavila da planira da živi s nama. Nije očekivala da će moj odgovor biti još odlučniji.

Zanimljivosti

Nikada nisam žurila u brak. Tokom studija bila sam potpuno zauzeta učenjem i razmišljanjem o karijeri. Tada sam imala dvadeset godina, ali nisam imala ozbiljnih veza.

Prijateljice su me gledale s otvorenim nerazumevanjem. Sa Vladimirom smo se upoznali kada sam završila fakultet, a već sam imala dobar posao. Brzo smo našli zajednički jezik i počeli da se viđamo.

On je uspešan mladić: dobar stručnjak i ima dobar posao. U vezi smo bili dve godine, a zatim mi je predložio brak.

Prihvatila sam. Iako smo se dugo poznavali, nikada nisam srela njegove roditelje. Smatrala sam da to zbog ozbiljnog odnosa, kao da ih ne upoznaje sa bilo kim.

Pozvao me je u porodičnu kuću tek nakon što je zaprosio. Iskreno, to je bio čudan poset. Viktor Petrovič me je primio srdačno, ali buduća svekrva me je gledala kao da sam otrovala njenog omiljenog psa.

Nije mi izgovorila ni reč, ali me je ceo dan gledala s neprijateljstvom. Tada smo s Vovom razgovarali o detaljima venčanja. Organizovali smo venčanje veličanstveno: bio je ogroman torta, lepa haljina, gosti, plesovi – sve kako treba.

Vova se mama ceo dan brinula o njemu. Izgledalo je smešno s strane. On je odrasli momak, ali mu mama neprestano šapće da ispravi pantalone ili da zagladi kosu.

Sjedim, jedem vrlo ukusnu tortu. Odjednom, priđe mi svekrva i kaže: – Katya, ti si jako aktivna devojka, odlučila sam da ćeš mog Vovu povrediti. Živim s vama, neću mu dopustiti da bude povređen.

Pre venčanja smo se dogovorili da živimo kod mene, jer je stan prostran, a muževu nekretninu da iznajmimo. U početku mi se činilo da se šali, ali lice joj je bilo veoma ozbiljno. – Ali to je moj stan, ja odlučujem s kim ću živeti. Sa vama apsolutno ne želim da živim.

Žena očigledno nije očekivala takav odgovor. – Znala sam da si bezobrazna! Uzalud se Vovica oženio tobom! Rekla je i otišla da se požali sinu. Posmatrala sam je iznenađenim pogledom. Zaista zanimljiva žena, s njom treba biti oprezan, inače će se popeti na vrat.textrays.com