Sestra je ostavila svoju 2-mesečnu ćerku kod mene i nestala. Vratila se tek posle 19 godina, a ponašanje ćerke me je duboko povredilo.

Zanimljivosti

Kada sam imala 20 godina, sestra je ostavila svoju 2-mesečnu bebu kod mene i mame, i nestala. Kada se nije pojavila ni na drugom rođendanu svoje ćerke, mama joj je oduzela roditeljska prava i preuzela starateljstvo nad malom Julijom. Kada je Julija imala 5 godina, mama je preminula.

Zvala ju je bakom, a mene mamom. To je bio najteži udarac za nas obe. Mama mi je ostavila stan, i tako smo Julija i ja počele graditi život iznova, bez nje…

Da li treba da kažem da se nikada nisam udala niti rodila decu, a već mi je bilo 40 godina… Stvar je u tome što me je verenik ostavio kada je saznao da ću se brinuti o sestrinoj ćerki koja je pobegla. Govorio je da bi, da je Julija moja ćerka, bez razmišljanja pristao da je usvoji, ali ovako – ona je za njega bila strana osoba.

Posle toga, nisam ni pokušavala da gradim druge odnose. Radila sam i mirno odgajala Juliju… Eto, napunila je 19 godina. Već je postala mlada lepotica. Jednog dana neko je zakucao na naša vrata.

Otvorila sam vrata i ugledala sestru. Skupa kola i novi telefon u rukama njene majke naterali su Juliju da me uvredi strašnim rečima, kriveći me što sam joj oduzela mogućnost da živi u bogatoj porodici, u zlatu i izobilju. Pustila sam je da ide, i ostala sama. Bol zbog tih reči me je izjedao iznutra. Nisam osećala ukus hrane, nisam znala koji je dan u nedelji, radila sam na autopilotu.

Jednog dana me je šef pozvao kod sebe. Dugo smo razgovarali, a na kraju razgovora me je pozvao na sastanak, u šali rekavši da će me otpustiti ako odbijem. Toliko sam se umorila od četiri zida, da sam pristala. Posle šest meseci sam saznala da sam trudna. Mojoj sreći nije bilo kraja.

Vova, moj bivši šef i sadašnji muž, plakao je od sreće kada je saznao za moje stanje. Ubrzo smo se venčali, i moja želja se ostvarila u 41. godini.

Pre dva meseca neko je ponovo zakucao na naša vrata. Otvorila sam vrata i videla sestru, Juliju i 16-godišnjeg dečaka.

Ispostavilo se da se sestra setila svoje ćerke kada je njenom sinu bila potrebna operacija, i Julija je mogla da bude donor. Kada se ispostavilo da Julija ne može biti donor, a muž saznao da dečak nije njegov, izbacio je sestru i decu na ulicu, ostavivši je bez ičega. Sestra je sada tražila polovinu maminog stana, i to je bio razlog njenog dolaska.

Možete me osuditi, ali nisam ih pustila ni u kuću. Takvi ljudi mi ne trebaju u životu, a ni ne smem da se nerviram, tako da neka idu svojim putem. Ona meni još duguje za 19 godina odgajanja njene ćerke.textrays.com