Liječnici su im savjetovali da ne budu roditelji: Usprkos svim izgledima, dobili su troje djece!

Zanimljivosti

Zbog patuljastog rasta, liječnici su im savjetovali da ne budu roditelji. Usprkos svim izgledima, dobili su troje djece!

Charli Kate Adams visoka je samo 121 cm. Ima ahondroplaziju, najčešći tip patuljastog rasta. Njezin suprug, Cullen, također je nizak i ima akromičku displaziju, rjeđi oblik bolesti koji može izazvati više komplikacija. Zbog zdravstvenih problema koje oboje imaju liječnici su ih upozorili da ne smiju imati djecu.

“Patuljastost vas ne mora sputavati”

Charli je odlučila otvoriti Instagram profil kako bi dokumentirala obiteljske avanture svaki dan. Njezine objave privukle su mnoge korisnike interneta diljem svijeta

“Svi vole vidjeti naše obiteljske fotografije, uvijek dobivamo lijepe komentare od većine ljudi”, kaže. Priznaje da bude i negativnih komentara, ali naučila se nositi s tim.

Otac natjerao 10-godišnjeg sina da trči u školu po kiši: Kada su otkrili razlog, mnogi su stali u očevu obranu!
Svaka trudnoća je čudo
Par se upoznao na trening kampu World Dwarf Games u Australiji 2012. godine. Odlučili su se vjenčati, iako su dobro znali kakve ih prepreke čekaju.

Pratile su ih, prije svega, sumnje u zdravlje njihove djece. Zanimalo ih je hoće li i mališani biti nositelji nekog od sindroma koje imaju. Međutim, htjeli su postati roditelji. Od liječnika su saznali da postoji samo 25 posto šanse da njihova beba neće biti niska. Postojao je i veliki rizik da beba neće preživjeti. Unatoč godinama oklijevanja, 2015. Charli je ostala trudna. Supružnici su nestrpljivo čekali rezultate genetskih testova. Zabrinutost su imali i liječnici.

“Cullenov i moj nizak rast su posljedica niza genetskih defekata. U osnovi postoje četiri mogućnosti koje se mogu dogoditi: naša beba može biti normalne visine ili rođena s mojom ahondroplazijom ili Cullenovom akromičkom displazijom. Također postoji mogućnost da će beba razviti obje mane, što znači da neće dugo preživjeti nakon rođenja”, kaže Charli.

Osoblje bolnice upozorilo je da bi beba mogla imati problema s leđima, ali bi inače trebala biti zdrava.

Najstarija kći se zove Tilba i naslijedila je genetski defekt od svoje majke.

“Moj tata je prosječne visine, ali moja mama je niska. Službeno mi je dijagnosticiran patuljasti rast. Sve do 2015., kada sam bila trudna s Tilbom, jednostavno nisam znala koja je to vrsta”, objašnjava Charli.

Tilba je brzo izrasla u veselu i živahnu djevojčicu koja je očarala sve oko sebe. Ipak, nije prošlo bez poteškoća. Problemi su počeli kada je djevojčica krenula u školu. Roditelji su se morali nekako nositi s kćerkinim vršnjacima koji su joj upućivali razne zlobe ili čak uvrede.

Unatoč upozorenjima liječnika, par je ponovno odlučio imati dijete. I drugoj kćeri dijagnosticirana je ista dijagnoza kao i njezinoj majci. Međutim, pokazalo se da Tully ima Cullenov genetski defekt.

Charli je 2020. ostala treći put trudna. Supružnici su poželjeli dobrodošlicu dječaku na svijet i nazvali ga Rip. Za razliku od svojih sestara, dječak nema nije naslijedio ništa od roditelja. To znači da će narasti do “standardne” visine.

Ova obitelj je jako sretna. Ističu kako zahvaljujući svojoj djeci osjećaju veliko zadovoljstvo te je njihova obitelj konačno potpuna. Djeca su im najveći uspjeh. Cullen ima vlastitu tvrtku, a Charli radi za velikog telekom operatera.

saznajemo.info