Muž nas je ostavio i otišao k ljubavnici. Kada se vratio, namjerno sam ga pustila u kuću. Nakon pola sata, mirno i bez riječi, otišao je i nikada se više nije vratio.

Zanimljivosti

Moj muž je našao ljubavnicu i odlučio napustiti obitelj. Ta djevojka je bila samo dvije godine starija od naše starije kćeri. Ostala sam s četvero djece koje je trebalo hraniti. Nisam imala vremena za očajavanje.

Muž je iznio sve svoje stvari iz kuće: ostavio je samo dva kreveta i tri stolice. Nisam ga molila da ostane, nisam pravila scene. Samo sam rekla: “Uskoro ćemo imati sve, i moja djeca neće ništa trebati.” Pogledao me s prezirom i otišao. Nakon nekoliko godina, muž se vratio.

Pustila sam ga u kuću, čak sam ga ponudila čajem, iako mi nije bio ugodan gost. Djeca ga nisu prepoznala; bio je sav u borama i prljav. Na licu je imao sijedu bradu. Izgledao je užasno.

Sve ove godine nije dolazio niti tražio susret s djecom. Uspjela sam upisati fakultet, gdje sam studirala marketing: oduvijek sam sanjala o visokom obrazovanju. Trenutno imam zanimanje – marketing stručnjak, primam dobru plaću i potpuno uzdržavam četvero djece.

Sada imamo novca, čak i dovoljno da odemo na more na odmor. Bivšeg muža sam nahranila juhom; bilo je očito da gladuje. Djeca nisu htjela ništa čuti o njemu, bilo im je svejedno.

Nisu imala želju komunicirati s njim. Postao je višak u svojoj obitelji. Bilo mu je jasno da ovdje više nema mjesta za njega. Nakon što je pojeo, zamolila sam ga da više ne dolazi. Ostao je bez krova nad glavom, bez obitelji – svojom krivnjom. To je bio njegov izbor.

Namjerno sam ga pustila da vidi da sada imamo sve. Kad nekoga ostave ili ga ponižavaju, ta osoba skupi svu svoju snagu da se bori i ide naprijed – i tada joj se život promijeni na bolje.restfulyou.com