Prošlo je dve godine od njene smrti, a sećanje i dalje živi: Ovako se Gorica borila sa opakom bolešću, u jednom periodu bila je slepa

Region

Poznata novinarka izgubila je životnu bitku 6. oktobra 2022. godine.

Gorica Nešović, radio voditeljka i novinarka preminula je 6. oktobra 2022. godine u 58. godini života. Navršava se dve godine od njenog odlaska, a sećanje i dalje živi, kako u intimnim, tako i u novinarskim krugovima.

Kada se spomene njeno ime prva asocijacija je emisija “Buđenje” koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem.

Rođenaje 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom, a iza nje je ostao sin Marko.

Prerano je izgubila životnu bitku sa dijabetesom koji je, kako je i sama više puta govorila, polako i neprimetno počeo da izjeda njenu snagu i telo.

Jednom prilikom, gostujući u emisiji “RTS Ordinacija” ona je ispričala da je često pitaju zašto stalno koristi priliku da priča o dijabetesu.

Ja sam pre tačno tri godine osećala neki blagi umor, al’ ko velim, ustajem svako jutro u 4, nemam više ni 25 godina, je l’, pa nekako je i logično da sam umorna. To je bio jedini simptom koji sam ja osećala. Nisam imala predstavu da to može da ima veze sa dijabetesom – rekla je tada u emisiji i dodala da uopšte nije imala klasične simptome: – I onda krenu da mi otiču noge, ali ne samo stopala dole, nego cele noge i donji deo stomaka. I to je bilo kao da neko pumpa dušek leti za more. Tom brzinom se nekako (sve dešavalo), u par dana bilo mi je loše, jedva sam hodala, al` to pripisujem tim otocima. I odem u laboratoriju i zovu me, kažu: “Gospođo, vi pod hitno u bolnicu, vama je šećer skoro 30” – govorila je Gorica.

Od posledica dijabetesa Gorica je pred kraj života izgubila i vid na oba oka. Ovu dramatičnu situaciju opisala je sama novinarka u pomenutom intervjuu.

– Na očnoj klinici su utvdili da na jedno oko vidim 100 posto, na drugo oko 80. Ali su mi objasnili da šećer mnogo utiče na te krvne sudove u očima, da su oni uopšte nežni, krhki i da treba da idem na još jedan pregled da vidimo nivo ošteđenja – govorila je ona. sd.rs