Slastičarka koja je odbila napraviti tortu za gay vjenčanje neće odustati unatoč svim prijetnjama

Region

Vlasnica kalifornijske pekara vraća se na sud nakon što je opetovano pobijedla u borbi za vjersku slobodu jer je odbila napraviti tortu za vjenčanje osoba istog spola.

Cathy Miller ponovno se suočava s bijesom dužnosnika nakon što se država prošle godine žalila na presudu kalifornijskog Višeg suda okruga Kern koja je bila u njezinu korist.

Miller je rekla kako je njezina bitka započela 2017., nakon što je odbila napraviti tortu za homoseksualni par, a Kalifornija je nakon toga pokrenula istragu o tome.

“Prije otprilike šest i pol godina, četiri su nam osobe ušle, dva muškarca i dvije žene”, rekla je Cathy. “A ja sam mislila da su to mladenka i mladoženja i njihov kum i kuma.”

Ali ubrzo je saznala da je zamoljena napraviti svadbenu tortu za istospolnu zajednicu – nešto što ona nije htjela ispuniti zbog svoje kršćanske vjere.

“Ne mogu povrijediti svog Gospodina i Spasitelja”

“Uljudno sam im rekla… ‘Žao mi je. Ne mogu povrijediti svog Gospodina i Spasitelja. Ne mogu sudjelovati u ovome’, rekla je Miller, ističući da im je ponudila da ih uputi u drugu pekaru koja bi rado napravila njihov kolač. “I tako smo mislili da je sve u redu, a sve nije bilo u redu.”

Nije dugo trebalo da se priča o poricanju probije u medije i metastazira u veliku priču. Društvene mreže “su podviljale” te su uslijedila uznemiravanja i “užasni e-mailovi”.

Osim toga, razvila se pravna bitka, a Miller je neizbježno otišla na sud kako bi obranila svoje vjerske slobode.

Adèle Keim, Becketova odvjetnica koja zastupa Cathy, rekla je da je iznenađujuće što Kalifornija nastavlja tjerati slučaj protiv Cathy, posebno u svjetlu nedavnih odluka Vrhovnog suda SAD-a kojima se potvrđuju prava na vjersku slobodu.

Nastavila je: “Jedini dokaz u slučaju, prema sucu, bio je da je Cathyna namjera bila slijediti svoja iskrena vjerska uvjerenja.”

Keim, koja je Miller nazvala “vrlo, vrlo principijelnom ženom vjere”, rekla je da ona i Millerova obitelj namjeravaju odvesti slučaj koliko god treba – čak i ako to znači da će ga iznijeti pred Vrhovni sud SAD-a. novizivot.net