Raste broj žrtava poplava u BiH, iz potopljenog automobila izvučeno tijelo muškarca

Region

Obilne padavne izazvale su haos na području Jablanice i Konjica tijekom protekle noći, a bujične poplave, odroni i klizišta odnijeli ljudske živote. Veliki broj je nestalih, ali i unesrećenih

Pronađena su tijela 15 poginulih osoba u poplavama i odronima u sjevernom dijelu Hercegovine, a strahuje se da će taj broj rasti, objavljila su vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Da bi broj stradalih mogao biti i veći potvrdio je za Fokus ministar odbrane BiH Zukan Helez.

-Teško je reći tačan broj, jer podatke dobijam sa terena, sve je otežano, veze su pokidane. Sve je krenulo sa tri, pa se onda povećalo, a sada se špekuliše da je 18 osoba stradalo. Sve su to još uvijek neprovjerene informacije, rekao nam je Helez.

U međuvremenu u Fojnici je pronađeno još jedno tijelo. Naime, mjestu Gojevići kod Fojnice tijelo muškarca izvučeno je iz jednog od poplavljenih autmobila.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da je u Fojnici usljed poplava smrtno su stradali žena i muškarac, potvrđeno je za Fokus.

Obilne padavne izazvale su haos na području Jablanice i Konjica tijekom protekle noći, a bujične poplave, odroni i klizišta odnijeli ljudske živote. Veliki broj je nestalih, ali i unesrećenih.

fokus.ba