Peđa Jovanović: Sarajevo je uvijek imalo najjaču muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji

Showbizz

Ja sam odrastao na “Nadrealistima”, znam sve napamet. Slušao sam “Bijelo dugme”, Zdravka Čolića, “Indexe”, Kemala Montena, objašnjava pjevač

Nakon što je prethodne godine održao uspješan koncert u Sarajevu, Peđa Jovanović odlučio se vratiti i ove godine te prirediti noć za pamćenje u sarajevskoj Skenderiji.

Koncert je planiran za 1. novembar, a danas je u restoranu Baoli održana svečana konferencija za medije gdje je pjevač otkrio sve detalje i planove za budućnost.

– U Sarajevu se uvijek sjajno osjećam, imam i dosta prijatelja ovdje. Svaki put se osjeti srdačna dobrodošlica i volim da posjetim ovaj grad – rekao je Jovanović.

Pjevač je podijelio i kakve uspomene ga vežu za glavni grad BiH.

– Upravo u ovom restoranu sam imao prvu svirku u Sarajevu i emotivno sam vezan za ovaj prostor, zbog čega sam i odlučio da se današnja press konferencija održi ovdje. Sarajevo me uvijek podsjeti na to da je moja sestra studirala ovdje, davne ’89 i ’90 godine. Ja sam odrastao na “Nadrealistima”, znam sve napamet. Slušao sam “Bijelo dugme”, Zdravka Čolića, “Indexe”, Kemala Montena. Sarajevo je uvijek imalo možda i najjaču muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji – naglasio je pjevač.

Na konferenciji je otkrio da publika može očekivati različita iznenađenja i goste, kao i da će njegov brat Nenad definitivno biti gost.

Pjevač je pripremio različit repertoar, a razmislit će o tome i da uvrsti neku sevdalinku. Također, najavljuje novi album za kraj oktobra. avaz