Najtužnija umrlica u Srbiji: Danijel sa tri mališana biće sutra sahranjen u Novom Pazaru

Region

Vozač borbenog vozila je uhapšen i pritvoren
Grad Novi Pazar proglasio Dan žalosti povodom tragične pogibije

“Tužnu vest javljamo rodbini i prijateljima da su naši Danijel, Lana, Luka i Mila tragično izguibili život”, navodi se na umrlici koju potpisuju ožalošćene porodice Lazović i Bugarić uz navode da će se sutra održati sahrana Danijela i troje mališana koji su poginuli u nesreći na putu Raška-Kraljevo.

U automobilu u koji je, kako se sumnja, udarilo borbeno vozilo Vojske Srbije, a kojim je upravljao M. V., nalazila se porodica Lazović iz Raške – Danijel, Mirjana, njihova tri mališana i njihova komšinica Dijana K.

Od povreda na licu mesta su nastradali Danijel, inače pripadnik Vojske Srbije, troje mališana i Dijana K. dok je Mirjana zadobila povrede u vidu opekotina na podlaktici i posekotina na glavi.

Ona je juče puštena na kućno lečenje na sopstveni zahtev.

Vozaču određen pritvor
Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M.V. koji je učestvovao u nesreći na putu Raška – Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu nakon čega mu je određen pritvor.

M.V. je pritvor određen da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Imao alkohol u krvi

Kako je “Blic” pisao, osumnjičeni M. V. je imao više od 0.20 promila alkohola u krvi.

Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno alko-test ne sme da pokaže ništa više od nule.

Sutra dan žalosti
Povodom tragične pogibije članova porodica Lazović i Kutladžić, grad Novi Pazar donosi odluku da se na teritoriji Novog Pazara utorak, 24. septembar 2024, proglasi za Dan žalosti. blic.rs