Mladić (18) se probudio nakon 40 dana u komi, a sada tvrdi “Bog je to učinio”

Zanimljivosti

Svaka rečenica koju je Diego izgovorio nakon što se probudio sadržavala je Boga.

18-godišnji Diego Diaz probudio se nakon 40 dana u komi nakon sudara motocikla, a sada ne može prestati pričati o Bogu. Čudesno se probudio, a njegova obitelj to naziva “hodajućim svjedočanstvom svoje vjere”.

Dana 17. lipnja, Diegovi roditelji, Jasmine i Carlos, primili su poziv koji nijedan roditelj nije htio primiti. Da je imao nesreću na motociklu. Njegov otac rekao je za Fox 26 da je tijekom telefonskog poziva čuo da je netko rekao nešto o pokušaju da ga oživi. Liječnici su im kasnije rekli da se “pripreme za najgore, nadaju se najboljem”, a oni su upravo to i učinili.

Diego govori o tome kako je vidio svjetlo kad se suočavao sa životom ili smrću u bolnici u Fresnu, CA. Članovi njegove obitelji ostali su uz njega, a rekli su im da je pretrpio traumatsku ozljedu mozga (TBI.)

“Sjećam se te noći kad smo bili na intenzivnoj njezi. Tražila sam traumatsku ozljedu mozga”, kaže Diegova majka. “I što raditi, a što ne raditi kao mama. Pitaš se, što bih trebala učiniti?”

Nakon gotovo 40 dana, počeo je pokazivati ​​određene reakcije
Naučila je da je najvažnija stvar nikada ne ostaviti svoje najmilije same pa je uvijek netko bio uz Diega Diaza.

U srpnju, nakon gotovo 40 dana, Diego je počeo pokazivati ​​neke reakcije. “Doista sam se osjećao kao da je taj trenutak bio kao da se svjetlo upalilo. Nakon toga sam toliko osjetio svoju vjeru. Osjećao sam se tako snažno,” kaže Diegov tata. “Mislio sam da će uspjeti. Uspjet će.”

I kakvo je olakšanje moralo biti za njegove roditelje i obitelj kad su znali da se vratio s njima i da ga je Bog vratio. Njegovi roditelji nikada neće zaboraviti taj dan, pogotovo nakon što su im liječnici rekli da će ga morati proglasiti moždanom smrću ako se ubrzo ne probudi.

Kleknuo je i molio se
“Upravo sam kleknuo i, mislim, izlio sam svoje srce Bogu. Molio sam Ga da ga zadrži, a i molio sam ga, rekao sam ako ga nećeš zadržati ovdje uz kvalitetan život, samo ga povedi sa sobom”, ispričao je Diegov tata.

Prema Fox 26 Newsu, svaka rečenica koju je Diego izgovorio nakon što se probudio sadržavala je Boga. “Svaki put kad žele da govorim, uvijek kažem, ‘Bog je to učinio”, rekao je mladić.

Diego Diaz završio je srednju školu samo nekoliko tjedana prije nesreće. Potpisao je da igra nogomet na Kršćanskom sveučilištu u Arizoni uz stipendiju i nedavno se krstio.

Mogao se vratiti svojim bivšim suigračima i zahvaliti im za sve njihove molitve. Sveučilište mu je također reklo da će stipendija biti njegova kad god bude mogao pohađati, čak i ako više ne bude mogao igrati nogomet.

Pokreću ih nada i vjera
Diego i njegova obitelj istinski su vođeni nadom i vjerom. “Svi me nazivaju čudom”, kaže Diego. “Ali to je Božje čudo. Ovo je on koji pokazuje da je još živ. Još je jak. Još ima čuda. Samo me je iskoristio kao sliku.”

Obitelj se dan po dan brine za Diegov oporavak. Šaljemo mnogo molitava Diegu i njegovoj obitelji dok se nastavlja oporavljati od nesreće i traumatske ozljede mozga. novizivot.net