Povukla se jedna od najvećih legendi moderne košarke: Bez njega praćenje sporta pod obručima neće biti isto

Svijet

Neočekivane vesti objavio je legendarni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski. Košarkaški ekspert je odlučio da se povuče posle 37 godina i ubuduće nećemo više dobijati ekskluzivne informacije iz NBA lige iz najpouzdanijeg izvora.

Sada 55-godišnji sportski kolumnista i reporter je pre karijere u poznatom sportskom mediju radio i za “Yahoo Sports”, a od njega smo navikli unapred da saznajemo sve poslove vezane za najbitnije trejdove u NBA ligi.

On se od posla oprostio emotivnom porukom.

– Odrastao sam kao sin fabričkog radnika dve milje od ESPN-ovog kampusa i samo sam sanjao da zarađujem za život kao sportski pisac. Pre trideset sedam godina Hartford Courant je dao moj prvi tekst i nikad nisam prestao da jurim za uzbuđenjem svega toga. Ovaj zanat je promenio moj život, ali sam odlučio da se povučem iz ESPN-a i industrije vesti.

Razumem posvećenost koja je potrebna u mojoj ulozi i to je investicija na koju više nisam primoran. Vremena nema beskrajne količine i ja želim da svoje potrošim na načine koji su lično značajniji. Odlazim sa ogromnom zahvalnošću za nebrojene mentore i kolege, subjekte i priče, čitaoce i gledaoce.

Niko nije imao više koristi od mene od vere, poverenja i velikodušnosti drugih. Proteklih sedam godina na ESPN-u je bila posebna privilegija. Cenim rukovodstvo kompanije – posebno Džimija Pitara i Kristinu Daglas – za razumevanje i prihvatanje moje odluke da promenim život. Posle svih ovih godina izveštavanja o svačijim timovima, vraćam se svom – napisao je Vojnarovski.

Adrijan će ubuduće biti generalni menadžer na programu muške košarke na Sent Bonaventuri i to je poslednja eksluziva koja je otkrivena kada je Voj u pitanju.

(Telegraf.rs)